objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 13. avgust 2013 ob 07:00

Reševanje prijateljev v stečaju. Tudi Masleša je poleg - z maslom na glavi
Izraz bunga bunga sodnice se je že skoraj udomačil v strokovni javnosti: gre za sodnice, ki sodijo po domače, za navaden bicikel!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Včerajšnje razkritje sodniških prijateljev iz personalnega sveta vrhovnega sodišča, ki so pomagali rešiti sodniški karieri dveh ljubljanskih okrožnih sodnic, Dide Vovk in Jelke Rozman, globoko vpletene v razvpito afero Prijatelji v stečaju, je med pravosodjem povzročil pravo eksplozijo zgražanj. Izraz "bunga bunga sodnice" pa naj bi se že udomačeval v slovenski strokovni javnosti za tiste sodnice, ki sodijo "po domače" za navaden bicikel, ki se ga da kupiti tudi za Mercatorjeve pike.
Ampak takšen razvrat ni največji problem. Tudi odhajajoči ameriški veleposlanik Jospeh Mussomelli je dejal, da v Združenih državah Amerike ni nič manj korupcije, toda v Sloveniji je boj proti korupciji bistveno manj odločen.
In res, predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je - spomnimo - ob izbruhu afere Prijatelji v stečaju vse skupaj skušal sprenevedajoče prikazati kot nekaj obskurnega ali banalnega, češ tudi objavljene slike bunga bunga zabav so stare oziroma "zastarele".
Ko so se pojavile slike "novejšega datuma", posnete leta 2011, pa je Masleša končno le zaukazal, naj o bunga bunga sodnicah (Didi Vovk in Jelki Rozman) odloča personalni svet višjega sodišča v Ljubljani. Člani sveta so jih "oprostili", predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Anton Panjan pa se je pritožil na personalni svet vrhovnega sodišča.
Mimogrede, kdo so članice in člani personalnega sveta vrhovnega sodišča sem že objavil v včerajšnjem članku.
Toda pravniki opozarjajo, da je po zakonu o sodiščih član personalnega sveta vrhovnega sodišča po funkciji tudi predsednik vrhovnega sodišča ali njegov namestnik, torej Branko Masleša. Taisti Masleša, ki je afero Prijatelji v stečaju skušal sprva po balkansko zminimaliziratii, češ saj to ni nič takega, vse skupaj je zastarelo, brez veze, zakaj bi se ukvarjali s tako banalnimi zadevami ...
No, zdaj pa je taisti predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša celo odločal o sodnicah, vpletenih v afero Prijatelji v stečaju?!
Če smo se včeraj upravičeno čudili, zakaj ob tem molči predsednik komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič, se danes še vprašajmo, zakaj molči vsepovsod prisotni pravnik Miro Cerar mlajši, pa tudi nekateri drugi doktorji prava, denimo Lojze Ude ali Matevž Krivic, ki po medijih sicer komentirajo vsako "kozlovsko sodbo". Ko se sodni sistem znajde s spuščenimi hlačami, pa so omenjeni televizijski sodniki lepo in raje čisto tiho ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Včerajšnje razkritje Dide Vovk Jelke Rozman Jospeh Mussomelli Branko Masleš Anton Panjan goran klemenčič m iro Cerar mlajši lojze ude matevž krivic

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Reševanje prijateljev v stečaju. Tudi Masleša je poleg - z maslom na glavi