objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 6. avgust 2013 ob 06:49

Samo Lozej in torba, polna čekov. Dokaz, da Bratuškova popušča Jankoviću
Kljub novemu predsedniku nadzornega sveta Slovenske odškodinske družbe Zoran Janković še vedno nima dovolj glasov za odstranitev Tomaža Kuntariča
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nedavno imenovanje Sama Lozeja, direktorja Termoelektrarne-Toplarne Ljubljana (in najverjetneje bodočega prvega človeka združene družbe ljubljanske Energetike in Te-Tola), za novega predsednika nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe je "živ" dokaz, da predsednica vlade Alenka Bratušek že popušča pritiskom in zahtevam ljubljanskega župana ter "nepredsednika" Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, ocenjujejo poznavalci politične in gospodarske scene.
Spomnimo, Lozej je vodenje nadzornega sveta Soda prevzel prejšnji teden, potem ko je 10. julija kot prvi nadzornik odstopil Otmar Zorn, sicer lider slovenskih rotarijcev. No, kljub Lozeju pa Zoran Janković še vedno nima dovolj glasov za morebitno menjavo predsednika uprave Soda Tomaža Kuntariča, kar si Janković na Sodu najbolj želi. Kakorkoli obrača, Jankoviću v nadzornem svetu za Kuntaričevo odstavitev manjka (vsaj) še en glas!
Na dan pa prihajajo tudi nove podrobnosti obiska Zorana Jankovića in njegovih sodelavcev na sedežu vlade 23. julija. Alenka Bratušek je že na videz pretirano številčno delegacijo ljubljanske mestne občine z županom Jankovićem na čelu (nesorazmerno veliko članov delegacije naj bi sicer dokazovalo moč ter vpliv Zorana Jankovića) spustila skozi vrata na Prešernovi ulici, ki so sicer namenjena izključno visokim protokolarnim obiskom. Tam skozi do predsednika slovenske vlade še ni prišel noben župan slovenske občine. Ko so udeleženci sestanka pred pogovorom posedali v salonu, je Janković na mizo položil ogromno aktovko. Na vprašanje, zakaj ima tako veliko torbo (Janković namreč nikoli ne nosi torb, kaj šele aktovke), je ljubljanski župan kakor cinično odgovoril, da so v torbi čeki, ki jih bodo po končanem sestanku podpisovali ministri, on pa jih bo potem odnesel?!
Za nekatere je to delovala kot šala, in so se hihitali, toda Zoran Janković je mislil resno. Njegove zahteve do vlade niso vrnitev 3,5, ali morda 60 milijonov evrov, ki naj bi jih Ljubljani odvzela vlada Janeza Janše, ampak, pozor, okoli 300 milijonov evrov(!), ki naj bi jih Zoran Janković - od svoje vlade - dobil za (so)financiranje ljubljanskih projektov.
En primer: za prenovo kopališča Ilirija ter izgradnjo garažne hiše pod kopališčem Janković pričakuje 83 milijonov evrov! Tako je zapisano.
In zanimivo, mediji o teh številkah po sestanku niso poročali.
Zoran Janković je tudi zahteval ter izsilil, da so za posamezne projekte določili roke (praviloma do 30. septembra) in konkretne nosilce. Med slednje se je morala vpisati celo predsednica vlade Alenka Bratušek!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sama Lozeja prvega človeka združene družbe Alenka Bratušek Zorana Jankovića Otmar Zorn Tomaža Kuntariča aneza Janše

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Samo Lozej in torba, polna čekov. Dokaz, da Bratuškova popušča Jankoviću