objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 5. avgust 2013 ob 06:54

Miro Senica bo šel v zapor. Kar naj bi koristilo tudi vladi Alenke Bratušek
Podatki NPU: tri milijone evrov je šlo skozi osebni transakcijski račun političarke Katarine Kresal ... Pa tako malo medijske pozornosti
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica, ki so ga kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada pred kratkim ovadili zaradi suma pranja denarja in zlorabe položaja, bo "šel sedet", je slišati iz političnih krogov na levici.
Obsodba Mira Senice, partnerja hitro propadle političarke Katarine Kresal, naj bi "strateško" zelo ustrezala tudi vladi Alenke Bratušek, saj bi tako lahko dokazovala, da pravna država, po celi seriji odmevnih obsodb tajkunov in prvaka opozicijske stranke SDS Janeza Janše, enako deluje tudi na levi strani političnega spektra, pravijo viri, tudi blizu vlade.
Po drugi strani naj bi NPU imel zoper Mira Senico v rokah "dokaj trden primer," zato je do kazenske ovadbe prišlo že zelo kmalu po znanih hišnih preiskavah aprila letos, urad pa je odvetniku Senici tudi blokiral osebno premoženje v višini 5 milijonov evrov. Gre za vilo v Portorožu, dve stanovanji v Ljubljani, zemljišča na Koroškem in več kot 50 tisoč evrov na treh njegovih transakcijskih računih.
Spomnimo, odvetnik Senica, ki naj bi trenutno počitnikoval v eni od svojih nepremičnin v Umagu, je prek družinske in poslovne hobotnice ter fiktivnega svetovanja prejel 1,3 milijona evrov, pri Vegradovem nakupu Delamarisa za 13 milijonov evrov. Kar je znašalo deset odstotkov Vegradovega posla.
Je pa zanimivo, kako malo "medijske pozornosti" so bili deležni razkriti podatki Nacionalnega preiskovalnega urada, da je Katarina Kresal v letih 2007 in 2008 na svojem osebnem transakcijskem računu "obrnila" kar 3(!) milijone evrov (Miro Senica pa v enakem obdobju skoraj "neverjetnih" 43 milijonov evrov!).
In to v času, ko je postala predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Katarina Kresal Alenka Bratušek Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miro Senica bo šel v zapor. Kar naj bi koristilo tudi vladi Alenke Bratušek