objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 26. julij 2013 ob 07:03

Zoran Janković se zdaj počuti izdanega. Je pa že vedel, kaj bo Kučan rekel!
Plaz anonimk. Menda še bolj številni podporniki iz Ljubljane pozivajo dragega našega Zokija, naj tvega in se ponovno zavihti na vrh Pozitivne Slovenije
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po nedavni znani izjavi nekdanjega predsednika države Milana Kučana za murskosoboško televizijo As, da Zoran Janković - zaradi očitkov komisije za preprečevanje korupcije - po njegovem mnenju ne more biti več predsednik Pozitivne Slovenije, se Janković "počuti izdanega". Tako pravijo moji številni viri iz Pozitivne Slovenije, Janković pa naj bi Kučanu, poleg vsebine izjave, zameril tudi to, da mu je Kučan "to spustil" iz Prekmurja.
Toda Zoran Janković je tisti torek, 16. julija, zgodaj popoldne, ko je famozna Kučanova izjava zaokrožila po slovenskih medijih (posnetek Kučanove "pogubne izjave" za Jankovića so prvi objavili na časniku Finance, malo pred 14. uro, praktično med redno torkovo tiskovno konferenco ljubljanskega župana, ko se je Janković delal, da te izjave ni; oddaja je bila sicer premierno na sporedu isti dan ob 18.00, vendar je bil posnetek Kučanove izjave na spletu objavljen že nekaj ur prej!), že dobro vedel, kaj je oziroma bo Kučan povedal. Milan Kučan je namreč intervju za oddajo Studio Plus, ki jo vodi novinar Tadej Buzeti, posnel že nekaj dni prej v petek, 12. julija. Naslednji dan, v soboto, je bil Kučan v Prekmurju gost okrogle mize pri ministru za kmetijstvo in prostor Dejanu Židanu, v nedeljo pa je se je v Ljubljani "dobil" z Jankovićem. Takrat mu je tudi povedal, kaj je dejal za oddajo Studio Plus.
Podrobnosti njunega pogovora niso znane, je pa Janković svojega političnega botra Milana Kučana menda vprašal, zakaj je tako povedal, Kučan pa naj bi mu odgovoril, da zato, ker ga je novinar to vprašal.
Na moje vprašanje, kako komentira novo "počutje" Zorana Jankovića, ki naj bi zdaj "počutil izdanega", pa Kučan kratko odgovarja: "Ja, kdo pa se v tej državi ne počuti izdanega."
No, je pa izjemna politična odmevnost Kučanove izjave vsekakor nov dokaz, kako silovito medijsko moč ima nekdanji predsednik države Milan Kučan. 
Medtem pa na naslove medijev kot po tekočem traku prihajajo anonimke tako imenovanih še bolj številnih podpornikov Zorana Jankovića iz Ljubljane, ki mu pišejo "Dragi naš Zoki ... ko bo potrebno, bomo masovno na tvoji strani - mi ne pozabljamo tvojih zaslug za lepo Ljubljano."
Skupni imenovalec anonimk (dve v celoti objavljamo v nadaljevanju) je poziv Zoranu Jankoviću, naj "tvega" in se upre Milanu Kučanu, zamenja "marionetno" predsednico vlade Alenko Bratušek, ki se "udinja" Bruslju, ter se ponovno "zavihti na vrh" Pozitivne Slovenije.
Pri tem je zanimivo, da je prva anonimka prišla na dan točno pred snemanjem Kučanovega intervjuja v Murski Soboti, naslednja anonimka pa dan objavi intervjuja, potem ko je izjava Milana Kučana že odmevala po medijih.
Zelo burno julijsko dogajanje okoli Zorana Jankovića pa očitno ne moti njegovih dveh sinov, Damijana in Jureta Jankovića, ki sta bila pred dnevi na zabavi legendarnega jugoslovanskega teniškega igralca Slobodana Živojinovića, ob njegovem 50. rojstnem dnevu. Slavni Boba je na plovbo po Savi in Donavi povabil petdeset prijateljev, dvodnevno slavje, kot se za Srbijo spodobi, pa se je nadaljevalo v njegovi beograjski vili. Prisotnost Damijana in Jureta Jankovića s(m)o pozornejši slovenski bralci srbskih medijev opazili na eni od fotografij, ki jih je na svoji spletni strani objavil beograjski časopis Kurir (slika desno zgoraj), sicer pa srbski mediji med poročanjem o zabavi Bobe Živojinovića obeh gostov iz Ljubljane niso nič omenjali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Kučana zoran janković Tadej Buzeti Dejanu Židanu Alenko Bratušek Damijana Jureta Jankovića Slobodana Živojinovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran Janković se zdaj počuti izdanega. Je pa že vedel, kaj bo Kučan rekel!