objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 21. julij 2013 ob 07:49

Odvetniku Miru Senici blokirali za okoli pet milijonov evrov premoženja
Razlog: domnevna zloraba položaja in pranje denarja. Od Vegrada naj bi neupravičeno prejel 1,35 milijona evrov, zaradi česar so ga kriminalisti kazensko ovadili
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) naj bi odvetniku Miru Senici blokirali za okoli pet milijonov evrov premoženja, in sicer vilo v Portorožu, dve stanovanji v Ljubljani in zemljišča na Koroškem ter tri osebne bančne račune, na katerih naj bi bilo več kot 50.000 evrov, so poročali na POP TV; premoženje odvetnika bo blokirano še vsaj naslednje tri mesece, je pred kratkim odločilo sodišče.
Zavarovanje premoženja ga je doletelo zaradi domnevne zlorabe položaja in pranja denarja – od Vegrada naj bi, ko je ta kupoval Delamaris, neupravičeno prejel 1,35 milijona evrov, vpletene pa naj bi bile še njegova hči Maruša Senica, njegova tajnica Olga Zaviršek, zastopnica družbe Bužekijan Blanka Muster in nekdanja direktorica Vegrada, zdaj zapornica Hilda Tovšak (več lahko preberete tukaj). Naštete so preiskovalci NPU kazensko ovadili.
Kriminalisti preverjajo izvor premoženja in verigo povezanih ljudi ter podjetij, prek katerih naj bi potoval denar. Kot je poročal POP TV, gre po oceni preiskovalcev za pravo finančno hobotnico, v katero je vpletenih veliko ljudi.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miru Senici Maruša Senica Olga Zaviršek Blanka Muster Hilda Tovšak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetniku Miru Senici blokirali za okoli pet milijonov evrov premoženja