objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 19. julij 2013 ob 07:00

Janković je nekako vrnil dolg. Na delu urad za preprečevanje pranja denarja
Kako je Jure Janković lahko plačal dolg Marjanu Pišljarju, ni znano. Zoran Janković zanika vpletenost, po besedah Damjana Jankovića pa tudi prodaja hotela na Krku ni povezana s tem
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića (Pozitivna Slovenija), je podjetniku Marjanu Pišljarju vrnil tri milijone evrov, ni pa jasno, kako. Transakcijo že preučuje urad za preprečevanje pranja denarja, so poročali v oddaji 24ur na POP TV.
Plačilo dela dolga je sicer znano: 450.000 evrov je vrnil s posameznimi nakazili, 300.000 evrov je vredna hiša v Grosupljem, ki je bila v lasti Zorana Jankovića, a je zdaj prepisana na Pišljarja, približno 44.000 evrov pa so vredne nepremičnine, prodane na dražbi. Ostane torej še nepojasnjenih 2.200.000 evrov, kolikor naj bi znašala transakcija podjetniku Pišljarju.
Zoran Janković je zanikal, da bi sinu priskrbel denar. Tudi kupnina za hotel Delfin v Omišlju na Krku, ki ga je prodalo zagrebško podjetje E-gradnje – to pa je v 95-odstotni lasti Electe -, ni bila namenjena poplačilu dolga, je zatrdil Damjan Janković, Juretov brat.
Jure Janković plačila dolga ni pojasnil, znano pa je, da mu je Durs pred kratkim prepovedal razpolaganje s 50-odstotnim lastniškim deležem v Electi Holdingu; Durs je ugotovil tudi, da zasebna poraba in premoženje Jureta Jankovića presegata uradno prijavljene dohodke.
Kot pa so še poročali v oddaji 24ur, je Pišljar Jankoviću po podatkih Dursa posodil dva milijona evrov, a podpisala sta notarski zapis, iz katerega je razvidno, da mora Janković Pišljarju vrniti tri milijone, kar je tudi pravnomočno ugotovljeni dolg. Milijon evrov razlike naj ne bi bile obresti niti kakršne koli provizije, zato ostaja skrivnost tudi, kakšni posli so še bili v ozadju.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jure Janković Zorana Jankovića Marjanu Pišljarju Damjan Janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković je nekako vrnil dolg. Na delu urad za preprečevanje pranja denarja