objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 18. julij 2013 ob 08:30

Le kakšna je politična naloga Iztoka Podbregarja v Aerodromu Ljubljana?
Podbregar je bil po prepričanju številnih v upravo Aerodroma Ljubljana imenovan politično. Vprašanje pa je, kaj je njegova naloga glede načrtovanega potniškega terminala oziroma prodaje letališča
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nadzorni svet Aerodroma Ljubljana je včeraj imenoval tretjega člana uprave. Predsedniku uprave Zmagu Skobirju in članici uprave Bernardi Trebušak se bo 1. avgusta pridružil Iztok Podbregar, nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske, nekdanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova), nekdanji svetovalec za nacionalno varnost takratnega predsednika države Janeza Drnovška, nekdanji svetovalec bivšega predsednika Danila Türka in nekdanji (trimesečni) predsednik LDS – zdaj pa redni profesor na fakulteti za varnostne vede v Mariboru.
"Prodaja državnega deleža in morebitna investicija v letališko infrastrukturo zahtevata pri upravljanju družbe dodatna znanja in naloge, ki jih bo tričlanska uprava lažje zmogla," je dejal predsednik nadzornega sveta Milan Perović. Podbregar, ki je dobil petletni mandat, je izkušen na področju letalstva in varnosti ter upravljanja kritične infrastrukture. Je redni profesor in doktor znanosti organizacije in menedžmenta. Ima bogate izkušnje s področja strateškega in kriznega menedžmenta, metod in tehnik pogajanj ter kadrovskega menedžmenta in varnosti, pa so sporočili iz Aerodroma Ljubljana.
Ni jih malo, ki uradnim besedam ob imenovanju Podbregarja ne verjamejo.
Finance
poročajo, da je po mnenju analitikov, ki zaradi Sove nočejo biti imenovani, Podbregarjevo imenovanje politično. Po njihovi oceni naj bi bil to korak v smer, da se izpelje naložba v drugi potniški terminal, vredna od 55 do 60 milijonov evrov, ki je zasebni lastniki nočejo. Odločitev o takšni naložbi bi bila nespametna, saj država letališče prodaja; interes naj bi že izkazala kitajska letalska družba Southern China Airlines.
Dnevnik pa piše, da naj bi vladajoča politična garnitura Podbregarja že pred dobrim mesecem želela imenovati v nadzorni svet družbe, včeraj, ko je bil imenovan v njeno upravo, pa je bil edini kandidat. Ključno vlogo pri tem naj bi imelo ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Samo Omerzel, saj naj bi imeli vedno več pomislekov glede potniškega terminala, o katerem bodo odločali na skupščini delničarjev 30. avgusta.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zmagu Skobirju Bernardi Trebušak Iztok Podbregar Janeza Drnovška Danila Türka Milan Perović Samo Omerzel

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Le kakšna je politična naloga Iztoka Podbregarja v Aerodromu Ljubljana?