objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 16. julij 2013 ob 15:15

Janković še ne pove, Kučan pa je jasen: on ni primeren za predsednika PS
Ljubljanski župan pravi, da se še ni odločil, ali bo kandidiral za predsednika PS. Znano pa je, da tokrat nima podpore nekdanjega predsednika države
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković se še ni odločil, ali bo jeseni kandidiral zu predsednika Pozitivne Slovenije. Alenka Bratušek se mu zdi izjemna predsednica vlade in "perspektiva Evrope", je dejal na današnji tiskovni konferenci in dodal, da bi po njegovi oceni lahko ostala premierka tudi, če bi bil sam izvoljen za predsednika PS.
Kot je seveda znano, je mnenje koalicijskih partnerjev drugačno; Gregor Virant (Državljanska lista), Karl Erjavec (DeSUS) in Matjaž Han (SD) so ob napovedi o jesenskem volilnem kongresu PS glasno povedali, da si Jankovića na vrhu PS ne želijo videti, saj bi to lahko pomenilo konec vlade in celo prihod trojke (več o tem lahko preberete tukaj).
Zelo jasen pa je bil tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki je Jankovića sicer vedno podpiral. V intervjuju za televizijo AS TV v Murski Soboti je dejal, da računa "na razsodnost, pamet in odgovornost ljudi, ki to stranko vodijo“. "Se bodo že znali zmeniti - če ne, bo pa seveda politični konec z njimi in za stranko,“ je ocenil Kučan, ki računa, da se bodo "znali zmeniti“ tudi sedanji koalicijski partnerji.
"In seveda ti koalicijski partnerji skupaj s PS morajo uporabljati enaka merila: če Janković zaradi suma korupcije ne more biti predsednik PS - in jaz seveda mislim, da ne more biti -, potem še kdo drug tudi ne more biti predsednik stranke, ne glede na to, kakšno podporo znotraj stranke ima,“ je dodal, kar je po vsej verjetnosti letelo na predsednika SDS Janeza Janšo.
Janša se je že odzval, tvitnil je: "ZJ in AB se brez potrebe prepirata, kdo bo predsednik PS, ko pa stranka šefa že ima: Milana Kučana" in prilepil povezavo do omenjenega dela intervjuja, ki si ga lahko ogledate na desni strani.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoran Jankovič Alenka Bratušek Gregor Virant karl erjavec Matjaž Han Milan Kučan Janeza Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković še ne pove, Kučan pa je jasen: on ni primeren za predsednika PS