objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 11. julij 2013 ob 07:18

Jeseni volilni kongres PS, že zdaj pa trenja med Bratuškovo in Jankovićem
Burno dogajanje znotraj Pozitivne Slovenije. Premierka in ljubljanski župan imata, kot kaže, precej različne poglede na vodenje vlade in stranke
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Bo za predsednika Pozitivne Slovenije kandidiral Zoran Janković ali Alenka Bratušek, je vprašanje, na katerega še ni jasnega odgovora. Predsednica vlade Bratuškova, ki PS trenutno vodi po pooblastilu sveta stranke, je sicer pred kratkim izjavila, da kandidirala ne bo, če bo kandidiral Janković. Janković, ki je pred meseci kot predsednik stranke odstopil zaradi poročila protikorupcijske komisije, ostal je pa ljubljanski župan, pa je možnost, da kandidira, že večkrat dopustil, ne pa tudi konkretno napovedal.
Je pa v javnost pricurjalo, da je med njima "zavrelo“ v torek, ko se je premierka sestala s poslansko skupino PS, na srečanju pa je bil tudi Janković, ki naj bi bil do Bratuškove precej kritičen. Po njegovem naj bi bil volilni kongres stranke že v roku dveh mesecev (svet stranke je včeraj sklenil, da bo jeseni, po nekaterih informacijah morda že septembra), poleg tega pa naj bi, kar je še bolj zanimivo, poslance nagovarjal, naj ne podprejo rebalansa letošnjega proračuna, ker ta ne bo vrnil pred leti odvzetega denarja ljubljanski občini. Poslanci se menda niso strinjali, češ da kot največja vladna stranka ne morejo zavrniti rebalansa proračuna - včeraj pa so tudi javno napovedali, da bodo danes glasovali za njegovo sprejetje.
Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine PS, je domnevni spor diplomatsko pojasnil z izjavo, da so "stranka različno mislečih“, da sicer imajo "o določenih vprašanjih tudi določene konfrontacije, da pa je to "normalno in zdravo". Janković naj bi dogajanje komentiral v torek. Kot pa navaja Delo, naj bi bil nezadovoljen tako s svojim položajem kot z odločitvami vlade, Bratuškova pa naj bi mu jasno povedala, da ne bo marioneta.
Na včerajšnji seji sveta PS, na kateri Bratuškove in Jankovića ni bilo, so sicer poleg sklepa, da bo volilni kongres jeseni, začeli tudi s pripravami na evropske volitve prihodnje leto, saj so že začeli z evidentiranjem kandidatov. O tem, v katero politično evropsko skupino bo PS vstopila, se bodo dokončno odločili septembra.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Alenka Bratušek Jani Möderndorfer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jeseni volilni kongres PS, že zdaj pa trenja med Bratuškovo in Jankovićem