objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 6. julij 2013 ob 09:18

Policijski sindikat s tisoč tožbami nad delodajalca Viranta in Venigerja
Individualne tožbe so vložili zaradi neizplačanega presežnega števila opravljenih delovnih ur. Vlada, MNZ, Policija in inšpektorat se na njihove prijave sploh niso odzivali, pravijo v sindikatu
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Radivoj Uroševič, predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS), je sporočil, da so v četrtek in petek vložili več kot tisoč individualnih tožb zoper delodajalca: Policijo, kjer je generalni direktor Stanislav Veniger, in ministrstvo za notranje zadeve (MNZ), ki ga vodi minister Gregor Virant.
Po Besedah Uroševiča so bili "primorani uporabiti legitimno pravno sredstvo zoper delodajalca“, saj z MNZ in Policijo "ni mogoče doseči soglasja o odpravi kršitev pravic iz delovnega razmerja“. Tožbe, ki so jih vložili prek pooblaščene odvetniške družbe Pečanac in Rakun, se nanašajo na neizplačano presežno število opravljenih ur dela v posameznih referenčnih obdobjih, skladno z zakonom.
Izplačilo presežnega števila opravljenih delovnih ur so zahtevali že v stavkovnih zahtevah 21. decembra lani, na nepravilnosti pa so opozarjali že prej, v času pogajanj za kolektivno pogodbo za policiste, pravi Uroševič. "Vlada, MNZ in Policija, kot tudi pristojne službe inšpektorata za delo in javno upravo se na naše prijave nepravilnosti in legitimne zahteve niso odzvali, zaradi česar smo bili prisiljeni podati zahtevke za varstvo pravic naših članov, vendar v tem primeru za obdobje 5 let nazaj," pojasnjuje. Pred vložitvijo tožb so poskušali doseči dogovor z mediacijo, "na kar pa se vlada in MNZ nista odzvala". V primeru uspešne tožbe bosta torej vlada in MNZ izključna krivca za nastale finančne posledice, ki bodo breme davkoplačevalcev, opozarja Uroševič.
Na MNZ trenutno obravnavajo 747 zahtev za izplačilo nadurnega dela, ki naj ne bi bilo odrejeno oziroma obračunano skladno z veljavno zakonodajo, so pojasnili. Dodali so, da zadeve še ne morejo komentirati, saj iz zahtev ni natančno razvidno, kdaj konkretno naj bi bile opravljene ure, za katere policisti menijo, da niso bile obračunane ali celo odrejene v skladu z veljavno delovno-pravno zakonodajo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radivoj Uroševič Stanislav Veniger Gregor Virant

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policijski sindikat s tisoč tožbami nad delodajalca Viranta in Venigerja