objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 27. junij 2013 ob 15:01

Jure Janković porabi več, kot zasluži. Dursov ukrep: zamrznitev Electe
Lani je uradno prejemal 1.200 evrov na mesec, kar ne zadostuje niti za dosedanje povprečne življenjske stroške zavezanca in njegove družine. Durs mu bo verjetno odmeril plačilo dodatnega davka
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Davčna uprava (Durs) je Juretu Jankoviću, mlajšemu sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića (Pozitivna Slovenija) prepovedala razpolaganje s 50-odstotnim lastniškim deležem v Electi Holdingu, krovnem podjetju potapljajoče se skupine Electa. Kot poroča Dnevnik, se je Durs za zavarovanje pričakovane davčne obveznosti odločil še pred zaključkom davčnoinšpekcijskega nadzora nad Juretom Jankovićem, saj obstaja velika verjetnost, da mu bodo odmerili plačilo dodatnega davka. Obstaja pa tudi verjetnost, da bo plačilo zaradi njegovega slabega finančnega stanja oteženo.
Durs je v inšpekcijskem nadzoru doslej ugotovil, da zasebna poraba in premoženje Jureta Jankovića precej presegata uradno prijavljene dohodke. V letu 2012 je prejemal redne dohodke, ki znašajo okoli 1200 evrov na mesec in ne zadostujejo niti za dosedanje povprečne življenjske stroške zavezanca in njegove družine, navaja Dnevnik. Obenem je premoženje Jureta Jankovića pod rubežem oziroma je bilo prodano na dražbi. Zaradi več kot tri milijone evrov dolga do Marjana Pišljarja je med drugim izgubil 131.000 evrov vreden osebni avtomobil mercedes-benz. Drugega vrednejšega premoženja pa nima, saj je dolgo časa z družino živel v hiši v Grosupljem, ki je uradno v lasti očeta.
O nenavadnih transakcijah Jureta Jankovića se je že precej pisalo. Aprila 2009 je v dveh dneh na račune različnih družb in fizičnih oseb nakazal kar 668.000 evrov. V letih 2007 in 2008 je očetu na podlagi asignacij nakazal okoli 129.000 evrov. Ob tem je konec leta 2010 na račun od neznane osebe dobil 60.000 evrov. Toda Dursu naj bi v štirih letih prijavil le 53.000 evrov prihodkov.
Durs je pred časom preiskoval tudi poslovanje Electe in povezanih družb in ob tem odkril številne sume kaznivih dejanj. Iz izsledkov davčne preiskave izhaja tudi, še piše Dnevnik, da je Zoran Janković od družb, s katerimi naj bi pred vstopom v politiko pretrgal vse vezi, vodita pa jih njegova sinova, na svoj osebni račun dobil vsaj tri milijone evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Juretu Jankoviću Zorana Jankovića Marjana Pišljarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jure Janković porabi več, kot zasluži. Dursov ukrep: zamrznitev Electe