objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 12. junij 2013 ob 15:30

Odvetnica prijavila Čeferina zaradi njegove kritike sodbe zoper Janšo
Aleksander Čeferin naj bi kršil kodeks novinarske etike, kar sam zgroženo zanika. Na odvetniško zbornico naj bi ga prijavila Maja Krašovec Orel
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Odvetnik Aleksander Čeferin, ki je javno komentiral obsodbo nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše, lastnika Rotisa Ivana Črnkoviča in brigadirja Toneta Krkoviča v zvezi s Patrio, je zgrožen - novogoriška odvetnica Maja Krašovec Orel ga je namreč prijavila na odvetniško zbornico, poroča Reporter.si.
Čeferin je o obsodilni sodbi menil, da zanjo ni niti indicev, kaj šele dokazov. Med drugim je tudi dejal, da je sodstvo v resnih državah ločena veja oblasti, ne pa servis za ugajanje javnemu mnenju. V takšni državi nas je lahko strah živeti, saj nikoli ne vemo, kdo bo naslednji.
Odvetnica je menila, da je s svojimi besedami, ki so se nanašale na sodišče, kršil kodeks odvetniške etike, zato ga je prijavila odvetniški zbornici, a kot poroča Reporter.si, menda sploh ni definirala, za kateri člen kodeksa gre. Ta sicer določa, da odvetnik ne sme biti žaljiv do sodišča. Čeferin zatrjuje, da žaljiv v nobenem primeru ni bil, kritika sodnih odločb pa je dovoljena. Kaj takega se mu v 22 letih prakse še ni zgodilo, je zgroženo povedal.
Utemeljitev prijaviteljice naj bi bila, da odvetniki sploh ne bi smeli komentirati sodb in širše pravosodja. Kot še piše Reporter.si, so odvetnico neuspešno poskušali priklicati. Po njihovih informacijah naj bi šlo za ženo Andreja Orla, višjega sodnika svetnika na zunanjem oddelku Upravnega sodišča RS v Novi Gorici. Prav upravno sodišče pa je tisto, ki je zavrnilo Janševo tožbo zoper poročilo protikorupcijske komisije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksander čeferin Janeza Janše Ivana Črnkoviča Toneta Krkoviča Maja Krašovec Orel Andreja Orla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetnica prijavila Čeferina zaradi njegove kritike sodbe zoper Janšo