objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 4. junij 2013 ob 06:54

Prava redkost. Fotografija najbolj znane sodnice v državi: Barbare Klajnšek
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Razglasitev "sodbe desetletja" v procesu Patria je po včerajšnji zadnji glavni obravnavi predstavljena na sredo ob 11.00. Obraz ljubljanske okrajne sodnice Barbare Klajnšek, trenutno brez dvoma najbolj znane ter pomembne sodnice v državi, pa kljub več kot petdesetim glavnim obravnavam(!) za širšo javnost ostaja velika skrivnost. Fotografi in televizijske kamere so vrhovnega državnega tožilca Andreja Ferlinca ovekovečili že tisočkrat, obtožence in njihove odvetnike itak, fotografije, na kateri bi bila sodnica, pa praktično nič mogoče najti ... Celo na Googlu je ni ...
In zakaj je temu tako? Med slovenskimi mediji velja in vlada "nenapisano pravilo", da se sodnic in sodnikov javno ne izpostavlja. Ker naj bi sodili "v imenu ljudstva" so njihove pojave "varovane".
Pozor: sodnice ter sodniki pa tudi tožilke in tožilci, morajo fotografom ustno dovoliti, da jih smejo fotografirati! Tak je namreč sodni hišni red za akreditirane medije.
Spomnimo, donedavnega so celo "sodniška imena" ostajala skrivnost, objava njihovih fotografij pa je še vedno tabu, čeprav gre za bizarni medijski recidiv minulih družbenopolitičnih časov. Tuji mediji takšnih ovir ali tabujev ne poznajo.
Ker sodnice in sodniki resda sodijo v imenu ljudstva (ponekod v imenu države), toda sodbe naj bi sprejemali na podlagi svojega znanja, strokovnosti, izkušenj ter poklicne in osebne poštenosti, zato naj bi tudi osebno "stali" za svojimi odločitvami. Kar je, nenazadnje, tudi povsem prav.
Zato v nadaljevanju objavljam(o) izjemno medijsko dobrino: fotografijo sodnice Barbare Klajnšek med ponedeljkovo glavno obravnavo, ki jo je - slučajno?! - posnel fotograf Slovenske tiskovne agencije.
P.S. O trenutno "najbolj znani in pomembni" sodnici v državi Barbari Klajnšek je sicer bolj malo - znanega. Ve pa se, denimo, da je pred časom na facebooku nadvse prijazno kramljala z državno tožilko Karmen Erčulj o "tem našem Zokiju (ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću), ki naj bi neki imel ..."
Mimogrede, Zoran Janković bo na svoji današnji redni torkovi tiskovni konferenci komentiral tudi proces Patria. Rekel bo, predvidevam, da on zaupa in verjame v pravno državo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sodbe desetletja Barbare Klajnšek Andreja Ferlinca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prava redkost. Fotografija najbolj znane sodnice v državi: Barbare Klajnšek