objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 3. junij 2013 ob 06:59

Obračun med smučarji. Če Ulaga ne bi odstavil Kürner Čadove, bi ona njega!
Primožu Ulagi očitajo, da je vodenje Smučarske zveze Slovenije zanj prevelik zalogaj, češ lahko je kvečjemu poslovni direktor nordijskih disciplin. Janez Kocijančič pa že išče novega predsednika ...
2013 Pozareport

Odpri galerijo

To, da bo predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga "spodnesel" direktorico zveze Barbaro Kürner Čad, se je govorilo že dlje časa, sam pa sem tak scenarij zelo jasno napovedal že 26. marca, ko sem razkril posebno pismo Damijana Terpina, odvetnika ekipe Team to aMaze, vodstvu smučarske zveze. Takrat sem tudi zapisal, da bo Ulaga razvpita dogajanja na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu, povezana s Tino Maze, pozneje izkoristil za svoj obračun z Barbaro Kürner Čad.
"Presenečenje" je bilo torej samo čas ter način, kdaj in kako je Ulaga to naredil, natančneje, ukazal storiti. Med počitnikovanjem v Dubaju, kjer igra golf.
Toda resnični razlogi za odstranitev Barbare Kürner Čad so povsem praktične narave. Ulaga bi rad postal "poklicni" predsednik zveze, dodatnih finančnih sredstev na smučarski zvezi za njegovo zaposlitev pa seveda ni, zato se bo zdaj predvidoma "polastil" denarja, ki je doslej šel za plačo direktorice zveze, mesečno okoli 6200 evrov bruto. Ker pa Ulaga za razrešitev Barbare Kürner Čad do zdaj ni uspel pridobiti večine glasov v izvršilnem odboru smučarske zveze, bo direktorici zveze na jutrišnji tiskovni konferenci - vsaj po mojih informacijah - očital prekoračitev, če ne celo zlorabo direktorskih pooblastil.
Po drugi strani tudi Barbara Kürner Čad prejkone bolj "igra" presenečenje nad svojo razrešitvijo. Kot izkušena ter dobro informirana pravnica je vedela, kaj Ulaga pripravlja, oziroma bi "vsaj morala" vedeti. Saj je tudi sama pripravljala zamenjavo - predsednika Ulage, menda "skupaj" z Janezom Kocijančičem, predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je po aferaškem "padcu" prejšnjega predsednika Smučarske zveze Slovenije Tomaža F. Lovšeta spet najvplivnejši mož slovenske smučarije.
Po zamenjavi vlade Janeza Janše, ko je novi direktor direktorata za šport postal Edvard Kolar (Socialni demokrati), se je razmerje sil znotraj smučarske zveze namreč močno prevesilo v korist Janeza Kocijančiča - in proti Primožu Ulagi, na Kocijančičevo stran pa je prestopila tudi Barbara Kürner Čad. Ker Primožu Ulagi že letos poteče predsedniški mandat (predsednik zveze je namreč postal po Lovšetovem odstopu, ki je bil za predsednika izvoljen aprila leta 2010, Ulaga pa je zgolj "vstopil" v njegov štiriletni mandat), Kocijančič in Barbara Kürner Čad že nekaj časa pospešeno iščeta kandidata, ki naj bi z njuno zakulisno pomočjo na letošnji volilni skupščini smučarske zveze pometel s Primožem Ulago. "Omenjeni kandidat" se išče predvsem med "top" menedžerji podjetij, ki sponzorirajo Smučarsko zvezo Slovenije.
Primožu Ulagi sicer očitajo, da je vodenje zveze "zanj prezahtevna funkcija" in da je on bolj primeren za to, kar je dobro počel doslej - poslovni direktor nordijskih disciplin oziroma smučarskih skakalcev.
Ali povedano drugače: če Primož Ulaga ne bi zamenjal Barbare Kürner Čad, bi slednja zamenjala njega. No, pravzaprav se zdi, da se veliki obračun znotraj smučarske zveze šele prav začenja ...
Po včerajšnji nekajurni seji izvršilnega odbora, zaprti za javnost, je Primož Ulaga današnjo tiskovno konferenco odpovedal, se pa nadaljuje postopek izredne odovedi delovnega razmerja Barbari Kürner Čad.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Primož Ulaga Barbaro Kürner Čad jasno napovedal že 26. marca Damijana Terpina Tino Maze kdaj in kako je Ulaga Janezom Kocijančičem Tomaža F. Lovšeta Janeza Janše Edvard Kolar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obračun med smučarji. Če Ulaga ne bi odstavil Kürner Čadove, bi ona njega!