objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. junij 2013 ob 06:58

Sodelavec bivšega ministra Žerjava se je poročil na Mauritiusu (II.)
Prikaz nasprotnih dejstev: Luksuz SLS. Sodelavec bivšega ministra Žerjava se je poročil na Mauritiusu! (II.)
2013 Pozareport

Odpri galerijo

V članku "Luksuz SLS. Sodelavec bivšega ministra Žerjava se je poročil na Mauritiusu!" g. Bojan Požar kot nesporna dejstva navaja, da je Aleš Vehar med padcem vlade Janeza Janše Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zapustil v spornih, domnevno celo koruptivnih okoliščinah, saj naj bi mu minister Radovan Žerjav tik pred izstopom Slovenske ljudske stranke iz Janševe koalicije uredil službo pri Združenih narodih v Ženevi, vmes pa naj bi Vehar samo v nekaj dneh, brez potrebnega javnega razpisa, zamenjal dve različni službi znotraj ministrstva za gospodarstvo.
Zgornje trditve so v celoti neresnične, dejstva so naslednja:
1. Aleš Vehar Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ni mogel zapustiti v spornih, domnevno celo koruptivnih okoliščinah, ker ministrstva sploh ni zapustil in je na ministrstvu še vedno zaposlen in tam vsakodnevno opravlja svoje delo.
2. Alešu Veharju minister mag. Radovan Žerjav ni uredil službe pri Združenih narodih v Ženevi, saj, kot že povedano, Aleš Vehar dela in je zaposlen na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.
3. Aleš Vehar v nekaj dneh ni zamenjal dveh različnih služb znotraj ministrstva, ampak je ob razrešitvi s funkcije generalnega sekretarja ministrstva v skladu s petim in osmim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih z ministrstvom v Sektorju za internacionalizacijo Direktorata za turizem in internacionalizacijo sklenil pogodbo za določen čas in to delovno mesto zaseda še danes. Javni razpis za tovrstno sklenitev delovnega razmerja za določen čas pa v skladu z Zakonom o javnih uslužbencih ni potreben.
Pa hvala vsem, ki ste nama po prebiranju omenjenega članka izrazili čestitke in zaželeli srečo v nadaljnjem življenju.
Aleš Vehar

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar Aleš Vehar Janeza Janše Radovan Žerjav Aleš Vehar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sodelavec bivšega ministra Žerjava se je poročil na Mauritiusu (II.)