objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 28. maj 2013 ob 07:27

Tekavčičeva: Jaklič, 16 proti 11. Znana nova prva dama ekonomske fakultete
Zdaj že bivši dekan Dušan Mramor, ki je odkrito navijal za njenega protikandidata Marka Jakliča, je že prej izvisel tudi kot pretendent za novega rektorja ljubljanske univerze. To naj bi postal Ivan Svetlik
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Metka Tekavčič je nova dekanica ljubljanske ekonomske fakultete, potem ko je na včerajšnjem tajnem glasovanju senata v drugem krogu solidno premagala Marka Jakliča s 16 proti 11. No, tudi v prvem krogu glasovanja je že slavila Tekavčičeva, ko je prejela 14, Jaklič pa 12 glasov. Drugi krog je bil potreben zato, ker Metki Tekavčič ni uspelo takoj dobiti večine prisotnih na seji senata.
Uspeh Metke Tekavčič je toliko večji, ker je Marka Jakliča povsem odkrito podpiral zdaj že bivši dekan Dušan Marmor, ki je Tekavčičevi med drugim očital tudi vidne pozicije znotraj stranke Socialnih demokratov, čeprav je bil on sam minister za finance v vladi Antona Ropa. Po drugi strani je Mramor trenutno povsem izvisel, saj je "že prej" odpadel tudi kot resen pretendent za novega rektorja ljubljanske univerze, kar naj bi predvidoma postal Ivan Svetlik, nekdanji minister za delo v vladi Boruta Pahorja.
Svetlikov protikandidat Jožef Duhovnik menda nima večjih možnosti ...
Naj spomnim. "Zmago" Metke Tekavčič sem točno prognoziral že 19. aprila, ko sem pisal o kandidatih za novo vodstvo ekonomske fakultete, in podobno pravilno sem 5. maja napovedal tudi včerajšnji konec sojenja na ljubljanskem okrajnem sodišču v razvpiti zadevi Patria.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
metka tekavčič Marka Jakliča Dušan Marmor Antona Ropa ivan svetlik Boruta Pahorja Jožef Duhovnik prognoziral že 19. aprila včerajšnji konec sojenja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tekavčičeva: Jaklič, 16 proti 11. Znana nova prva dama ekonomske fakultete