objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 24. maj 2013 ob 06:47

Ključe hiše Jureta Jankovića je Pišljarju predal bivši policijski specialec
Miloš Milovič, nekdanji policist in bivši svetovalec odvetniške družbe Čeferin, zadnje čase velja za posebnega spremljevalca majšega sina ljubljanskega župana
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav se je ljubljanski župan Zoran Janković na torkovi tiskovni konferenci pohvalil, da je hišo v Grosupljem (Brvace 18) že predal Marjanu Pišljarju, upniku svojega mlajšega sina Jureta Jankovića, temu takrat še ni bilo čisto tako. Pišljar je ključe grosupeljske hiše, vredne 300 tisoč evrov, prejel šele po tiskovni konferenci, dopoldne se je namreč Jure Janković še mudil na zemljiški knjigi v Grosupljem.
Dan prej, okoli pol treh popoldne, je Marjan Pišljar prišel na ogled hiše pred prevzemom, v imenu družine Janković pa se je tja pripeljal Miloš Milovič, nekdanji pripadnik posebnih policijskih enot, pozneje svetovalec odvetniške družbe Čeferin, zdaj pa lastnik ali solastnik številnih podjetij. Milovič je medijsko znan predvsem iz afere "divjega lastninjenja" družbe Adria Ankaran, kjer je bil pred leti tarča kriminalističnih preiskav. Zadnji dve leti pa ga je Zoran Janković angažiral za nekakšnega spremljevalca Jureta Jankovića. Po mojih informacijah ga je prav Miloš Milovič navdušil nad lovom, ureja pa mu tudi "zadeve" v Srbiji, kjer Jure Janković med drugim dela magisterij.
Miloš Milović se je pred razvpito hišo v Grosupljem (ko je v torek predal ključe hiše Marjanu Pišljarju) pripeljal z mercedesom terencem znamke ML sive barve z registrsko oznako Koper (KP), ki je bil prej v lasti nekega ruskega državljana, trenutno rezidenta v Sloveniji. Miloš Milovič naj bi tudi sicer imel dobre zveze z "Rusi v Sloveniji," in tako sta vsaj v dveh njegovih podjetjih solastnika javnosti praktično neznana Rusinja Irina Suroyakova (VPS svetovanje d.o.o.) ter Rus Yuri Baranov (Min Invest d.o.o.).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković tiskovni konferenci pohvalil Marjanu Pišljarju Jureta Jankovića Miloš Milovič Irina Suroyakova Yuri Baranov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ključe hiše Jureta Jankovića je Pišljarju predal bivši policijski specialec