objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 21. maj 2013 ob 06:51

Novi dokumenti in dokazi. Dva tedna nazaj je Janković lagal, bo danes spet?
Sodni dokumenti Zorana Jankovića postavljajo na laž. Ljubljanski župan počne vse, da upnik njegovega mlajšega sina Jureta Jankovića ne bi dobil njihove družinske hiše v Grosupljem
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan in "nepredsednik" Pozitivne Slovenije Zoran Janković je pred dvema tednoma spet začel s svojimi rednimi tiskovnimi konferencami. Toda že na prvi "tiskovki" se je - vsaj po presoji komisije za preprečevanje korupcije ter odvetnika Bojana Pečenka - najmanj dvakrat zlagal.
Spomnimo. Po trditvah komisije za preprečevanje korupcije je prav Janković preprečeval, da bi "magnetogram" njegovega zaslišanja pred komisijo prišel v javnost (kar je medijem potem le omogočila informacijska pooblaščenka), po navedbah odvetnika Pečenka, pravnega zastopnika poslovneža Marjana Pišljarja, najbolj znanega upnika mlajšega sina ljubljanskega župana Jureta Jankovića, pa je spet Zoran Janković tisti, ki ovira poplačilo dela dolga svojega sina z zaplembo razvpite hiše v Grosupljem, kjer je živel Jure Janković, formalno pa je hiša še vedno v lasti očeta Zorana Jankovića.
Zoran Janković seveda trdi obratno. V svojem mega vehementnem slogu je na tiskovni konferenci med drugim - pozor - celo dejal, da on je "naredil tisto, kar je obljubil. Hiša mu je na voljo za poplačilo dela dolga."
Toda sodni dokumenti, ki jih objavljam v nadaljevanju članka, župana Zorana Jankovića ponovno postavljajo na laž. Ravno v tistem času, ko je novinarjem (in posledično javnosti) na tiskovni konferenci lagal v obraz, je namreč počel vse, da Marjan Pišljar hiše ne bi dobil! Tako se je prek znane odvetniške pisarne Čeferin pritožil tudi zoper sklep okrajnega sodišča v Ajdovščini, ki je Marjanu Pišljarju dovolilo vpis o zaznambi spora med Zoranom Jankovićem in upnikom Marjanom Pišljarjem glede "Juretove" hiše v Grosupljem.
Iz pričujoče sodne dokumentacije je med drugim zanimivo razvidno, kako se je Zoran Janković pravno ujel v past lastnih trditev glede hiše v Grosupljem na zdaj že znamenitem hišnem naslovu Brvace 18. Če je medijem pred časom, največkrat pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami leta 2011, mirno prodajal zgodbico, da je hiša v lasti Jureta Jankovića, saj naj bi se - spomnimo - v družini Janković "tako zmenili," samo v zemljiški knjigi je slučajno še vedno napisana na njega - Zorana Jankovića, je tokrat povsem obrnil ploščo.
Zoran Janković v obstoječem pravnem postopku nonšalantno trdi, da je hiša pač njegova, saj tako izhaja iz zemljiške knjige.
Mimogrede, Jure Janković v dotičnem sodnem sporu nastopa kot prijavljen na stalnem bivališču v Slovenskih Konjicah.
Politik Zoran Janković je v najnovejših nastopih pred novinarji svoji famozni stavčni konstrukciji ("bom še enkrat povedu") v zadnjem času dodal še eno bizarno besedno sestavljanko, ki se glasi takole: "... bom jaz takole vprašu ..." Kljub takšnim "retoričnim bravuram" Zoran Janković novinarjem ter javnosti - res neverjetno - prodaja lažnive zgodbice kot po tekočem traku. Hja, in večina novinarjev pa mu še kar naprej lepo naseda ...
No, bomo videli, kaj se bo (z)lagal na današnji tiskovni konferenci?! Morda bo Janković celo zatrjeval, da pravkar pobegle gradbene baronice Hilde Tovšak ter njunega tudi "malo skupnega" projekta Celovški dvori sploh ne pozna ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković rednimi tiskovnimi konferencami Bojana Pečenka Marjana Pišljarja Jureta Jankovića Hilde Tovšak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi dokumenti in dokazi. Dva tedna nazaj je Janković lagal, bo danes spet?