objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 20. maj 2013 ob 06:55

Vrnitev odpisanih. Spopad za dvoje praznih mest v nadzornem svetu Telekoma
Žiga Debeljak že zanikal kandidaturo, Urša Manček in Peter Grašek namesto odstopljenih Mihe Kluna in Matjaža Janše?
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nekaj dni potem, ko je novi nadzorni svet Telekoma Slovenije po treh zaporednih sejah vendarle dobil predsednika nadzornega sveta (Boruta Jamnika, sicer predsednika uprave Modre zavarovalnice), se je vnel spopad za še dve izpraznjeni mesti, po odstopu dveh nadzornikov blizu največje opozicijske stranke SDS, Mihe Kluna in Matjaža Janše.
Rok za prijavo se je iztekel v petek, nato se je najprej pojavilo ime Žige Debeljaka, nekdanjega predsednika uprave Mercatorja, zdaj pa direktorja Gorenja na Dunaju, potem ko so se v četrtek v eni od znanih ljubljanskih restavracij dobili Žiga Debeljak, Borut Jamnik in lobistično naravnavi svetovalec uprave Telekoma Marko Pogorevc. Slednji sicer zatrjuje, da se omenjeni občasno "dobivajo kot prijatelji," da ne gre za nobena "tajna srečanja" in da ni šlo za "sestanek" o nadzornem svetu Telekoma.
No, Žiga Debeljak je morebitno kandidaturo za člana nadzornega sveta potem zanikal v nedeljo popoldne, za časopis Finance.
Druga dva zanesljiva kandidata (kandidatov naj bi bilo sicer še več) pa sta Urša Manček, vplivna pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, in Petek Grašek, nekdanji predsednik uprave Telekoma in Adrie Airways ter bivši izvršni direktor KD Group.
Spomnimo, Peter Grašek je moral Telekom zapustiti februarja 2004, menda na zahtevo tedanjega vplivnega politika LDS Gregorja Golobiča, Graškovo odstavitev pa je operativno izpeljal takratni predsednik nadzornega sveta Telekoma Leonardo F. Peklar. Grašek naj bi sicer odletel predvsem zato, ker ni upošteval "Golobičevih navodil" pri izbiri dobaviteljev opreme in razdelitve "oglaševalskega kolača."
Urša Manček pa je pred leti delala kot direktorica komunikacij na Mobitelu. Tako bi lahko rekli, da gre "pri kandidaturah" Žige Debeljaka, Petra Graška in Urše Manček po svoje tudi za "vrnitev odpisanih".
Telekom Slovenije pa naj bi dobil tudi novo direktorico službe za korporativno komuniciranje. To naj bi postala Katarina Prešeren, dolgoletna uslužbenka agencije Pristop, sicer pa svetovalka za odnose z javnostmi odvetnika Mira Senice. Katarina Prešeren naj bi zamenjala dosedanjo direktorico Telekomovih odnosov z javnostmi Darinko Pavlič Kamien, ki to mesto definitivno zapušča 1. junija. Pri tem je zanimivo, da naj bi ponudbo za vodenje te službe dobila tudi Urša Manček, ki naj bi jo na Telekom povabil že prejšnji predsednik uprave Ivica Kranjčevič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nadzorni svet Telekoma Slovenije Boruta Jamnika Mihe Kluna Matjaža Janše Žige Debeljaka marko pogorevc Urša Manček Petek Grašek Gregorja Golobiča Leonardo F. Peklar Katarina Prešeren Mira Senice Darinko Pavlič Kamien Ivica Kranjčevič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vrnitev odpisanih. Spopad za dvoje praznih mest v nadzornem svetu Telekoma