objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 14. maj 2013 ob 06:40

Sodišče dela! Mitja Lomovšek aretiran in zaprt, Mitja Kunstelj pa obsojen
Lomovšek, ki že od sobote sedi na Povšetovi, je za pričo predlagal slavno urednico modne revije Vogue, ki naj bi potrdila, da novinar Mitja Lomovšek res živi v St. Moritzu
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanska okrožna sodnica Špela Koleta je minuli petek izdala priporni nalog za samostojnega novinarja Mitjo Lomovška, ker se po mnenju sodišča izogiba sodenju v kazenski zadevi pred ljubljanskim sodiščem, kjer Lomovšku sodijo zaradi domnevnega izsiljevanja razvpitega odvetnika Mira Senice, partnerja nekdanje ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.
Lomovška, ki menda živi v švicarskem mondenem turističnem središču St. Moritz, so policisti aretirali v soboto zjutraj v Lescah, kjer ima prijavljeno bivališče v Sloveniji. In ga pripeljali v pripor na Povšetovo ulico v Ljubljani, kjer naj bi "počakal" na konec sojenja. Sodišče mu je po uradni dolžnosti dodelilo odvetnika Matjaža Ulčarja, ki je Lomovška včeraj popoldne tudi uspel obiskati v priporu. Druge podrobnosti še niso znane, sta se pa tako odvetnik kot Mitja Lomovšek na sklep o priporu že pritožila.
No, dan pred aretacijo je Lomovšek pisno predlagal predsedniku ljubljanskega okrožnega sodišča Antonu Panjanu, naj v postopku "Senica proti Lomovšku" izloči sodnico Špelo Koleta, proti njej je vložil tudi kazensko ovadbo. Za pričo pa je predlagal celo Anno Wintour, slovito glavno urednico modne revije Vogue, ki naj bi na sodišču potrdila, da Mitja Lomovšek uradno res živi v Švici.
Lomovškov soimenjak, "bloger" Mitja Kunstelj, pa je bil včeraj dopoldne na ljubljanskem okrožnem sodišču obsojen na šest mesecev zaporne kazni, zaradi svojega pisanje na blogu Mikstone. Nekdanji pripadnik specialne brigade Moris si je zaradi svojega bloganja, predvsem o nekaterih novinarjih, politikih drugih javnih osebnostnih, nakopal številne kazenske ter odškodninske tožbe, okrožni sodnik Boris G. Horvat pa je v obrazložitvi sodbe zapisal, da so posamezni zapisani izrazi Mitje Kunstlja "tako grobi in negativni, da jih bralec ne pozabi od danes na jutri, ampak ostanejo v spominu ..."
Med tistimi, ki trenutno sodno preganjajo Mitjo Kunstlja, so novinar Vinko Vasle, znana svetovalka za odnose z javnostmi Špela Predan, bivši direktor vojaške obveščevalne službe Dušan Mikuš, Dejan Kaloh, lastnik spletnega portala Politikis.si in bivši svetovalec nekdanjega ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka ter evropski poslanec Milan Zver.
Mitja Kunstelj med poslušanjem sodbe psihično ni "zdržal" in je pobegnil iz sodne dvorane, na svojem blogu pa že prej objavil romantične slike z neko žensko, menda na počitnicah ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Špela Koleta Mitjo Lomovška Mira Senice Katarine Kresal Matjaža Ulčarja Antonu Panjanu Anno Wintour Mitja Kunstelj blogu Mikstone Boris G. Horvat Vinko Vasle Špela Predan Dušan Mikuš Dejan Kaloh Vinka Gorenaka milan zver romantične slike z neko žensko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sodišče dela! Mitja Lomovšek aretiran in zaprt, Mitja Kunstelj pa obsojen