objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 7. maj 2013 ob 06:50

Zoran Janković se resno vrača, tudi na tiskovne konference. Od danes naprej
Ljubljanski župan spet uvaja redne tiskovne konference, menda zato, ker naj bi tako želeli mediji
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Zadnjih nekaj tednov skoraj ne mine dan, da ljubljanski župan Zoran Janković ne bi - sam sebi in drugim - dokazoval, kako se vrača v "državno politiko".
Ob prvi fizični odsotnosti predsednice vlade Alenke Bratušek (med njenim enodnevnim bivanjem v Bruslju) je prikorakal v prostore poslanske skupine Pozitivne Slovenije v državnem zboru, ob 27. aprilu, dnevu Osvobodilne fronte, je na uradni spletni strani PS objavil posebno pismo z naslovom "Resnica je moj najmočnejši dokaz (mimogrede, če bi držalo vsaj deset odstotkov tega, kar je Janković napisal, bi morala njegova Pozitivna Slovenija nemudoma zahtevati takojšnji odstop predsednika komisije za preprečevanje korupcije Gorana Klemenčiča)," potem se je lepo razkazoval v prvi vrsti dvorane v Stožicah ob prazničnem večeru partizanskih zborov, med prvim majem govoril zbranim na ljubljanskem Rožniku (da ne omenjamo njegovega agresivnega kadrovanja), zdaj pa spet uvaja redne tiskovne konference, ki so še posebej zaznamovale prva leta njegovega županovanja Ljubljani.
Kasneje, ko se je začel njegov veliki pohod na "državni nivo", pa je tiskovne konference preprosto ukinil.
Spomnimo. Rdeča nit tako imenovanih "rednih" tiskovnih konferenc Zorana Jankovića sredi banketne dvorane v ljubljanski mestni hiši je bilo Jankovićevo modrovanje ter komentiranje dnevno-političnih dogodkov, domala vseh, od ljubljanskih vrtičkarjev do slovenske zunanje politike, na dnevnem redu pa so bili včasih tudi prepiri z nekaterimi novinarji.
Ja, no, bomo še videli, kako bodo Jankovićeve nove tiskovne konference zgledale od danes naprej. Sicer pa naj bi jih ponovno uvedel, kot sporočajo iz njegovega kabineta, na "izraženo željo predstavnikov medijev ..."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoran Jankovič Alenke Bratušek Gorana Klemenčiča agresivnega kadrovanja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran Janković se resno vrača, tudi na tiskovne konference. Od danes naprej