objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 6. maj 2013 ob 06:50

Govorice. Šef NPU se je zaletel, preden so sneli Bratuškovo in Zemljariča?!
... in dejstva: Bruno Blažina se pred prometno nesrečo 19. aprila ni vračal po neki pijanski zabavi, ampak z večerje v Stari Ljubljani, kjer je bil z agenti ameriške agencije za boj proti mamilom
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Pred dobrima dvema tednoma (19. aprila) je "odletel" direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Bruno Blažina, potem ko se je v noči iz četrtka ne petek zaletel v Darsovo vozilo na avtocesti med Ljubljano in Postojno. Bil je vinjen, menda naj bi za volanom zaspal, mediji (prvi je bil mariborski časnik Večer) pa so poročali (natančneje, eden za drugim ponavljali, nihče pa ni ničesar preverjal), da se je okajen vračal z "neke zabave".
Takoj naslednji dan je Bruno Blažina ostal brez direktorskih pooblastil, vodenje NPU pa je začasno prevzel Karol Turk, namestnik generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja. Potem je vse nenadoma čudno potihnilo, glede na to, za koga - šefa NPU, vendarle - je šlo.
No, uredništvo tednika Mladina je kakor pohvalilo Blažino, da se "vsaj ni vlekel ven" s kakšno "noro" zgodbo o zaroti. Na dan pa vendarle prihajajo nekatere podrobnosti, dejstva, ki takrat še niso bila znana.
Bruno Blažina se ni vračal z neke zabave, bil je namreč na večerji s tremi agenti znane ameriške agencije za boj proti mamilom DEA (Drug Enforcement Administration), ki so se "delovno" mudili v Sloveniji. Na večerji z Američani v "Stari Ljubljani" so bili še en preiskovalec NPU in dva kriminalista iz Ljubljane, ki se ukvarjata z drogami. Blažina je ob večerji spil tri piva.
Mimogrede, ameriška DEA je že lani okrepila svoje predstavništvo v Ljubljani.
To so gola dejstva. Kaj se je dogajalo po koncu večerje, pa je zaenkrat še zavito v skrivnost. Informacije in govorice so različne, precej je tudi špekulacij.
Predvsem pa je zanimivo, kaj naj bi Nacionalni preiskovalni urad pod Blažino pravkar še - preiskoval. Menda naj bi med preiskavo Nove ljubljanske banke prišli do Janeza Zemljariča, v povezavi z nekaterimi bančnimi krediti za družbo Grep ter ljubljanske Stožice, in celo do predsednice vlade Alenke Bratušek, med preiskavo spornih poslov Nove kreditne banke Maribor, kjer je, spomnimo, bila Bratuškova tudi članica nadzornega sveta. Po nekaterih informacijah naj bi Alenko Bratušek kot tedanjo visoko uradnico ministrstva za finance bremenili tudi posamezni stenogrami, moji viri iz NPU pa pravijo, da so (bili) preiskovalci "tik pred" hišnimi preiskavami Janeza Zemljariča in Alenke Bratušek.
Ali - kot nekateri v žargonu govorijo na policiji, kmalu naj bi "sneli" Zemljariča in Bratuškovo.
Poudarjam pa, gre za govorice, ki jih ta hip seveda ni mogoče preveriti. Prav tako lahko žal samo ugibamo, v katero smer se bodo zdaj, po "padcu" Blažine, odvijale omenjene kriminalistične preiskave.
Ni pa naključje, zdaj ugotavljajo nekateri, zakaj si Alenka Bratušek "osebno" želi prodati Novo kreditno banko Maribor (kar je povedala šele v intervjuju za hrvaški Jutarnji list), in zakaj so se resnični centri moči okoli sedanje vladne koalicije odločili, da Nova ljubljanska banka "nikakor ne gre" v prodajo. Ravno nasprotno, NLB bo ponovno deležna velikanske dokapitalizacije, po nekaterih ocenah tja do ene milijarde evrov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bruno Blažina avtocesti med Ljubljano in Postojno Karol Turk Stanislava Venigerja Janeza Zemljariča Alenke Bratušek Novo kreditno banko Maribor resnični centri moči

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Govorice. Šef NPU se je zaletel, preden so sneli Bratuškovo in Zemljariča?!