objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 5. maj 2013 ob 14:47

Bo Janša obsojen ali ne?! Sodnica zadevo Patria končuje čez točno tri tedne
Konec Patrie. Maratonsko sojenje Janezu Janši in preostali četverici obtoženih korupcije pri nakupu finskih oklepnikov se zdaj približuje koncu. Odločitev in sodba v rokah okrajne sodnice Barbare Klajnšek
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Konec tega meseca, natančneje v ponedeljek, 27. maja, bo ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek končala sojenje v razvpiti zadevi Patria, kjer poleg nekdanjega predsednika vlade ter prvaka SDS Janeza Janše na zatožni klopi zaradi očitkov korupcije pri nakupu finskih oklepnikov sedijo še nekdanji vidni politik SDS in bivši minister Jože Zagožen, general Tone Krkovič, direktor podjetja Rotis Ivan Črnkovič ter mednarodni poslovnež Wofgang Wolf.
Do omenjenega datuma bo okrajno sodišče v Ljubljani izpeljalo še dve glavni obravnavi, nato pa bo sodnica izdala sodbo. Odvetnik Franci Matoz, ki brani Janeza Janšo in je potrdil datum zaključka sojenja, je seveda prepričan, da bi Janša moral biti oproščen, vendar je "še vse mogoče." Janši, ki vseskozi trdi, da gre pri sojenju za politični konstrukt, sicer grozi zaporna kazen do enega leta.
Neznana je tudi nadaljnja usoda Jožeta Zagožna, ki naj bi ga sodišče zaradi hude bolezni predvidoma izključilo iz sojenja. In če je sodba sodišča na prvi stopnji še povsem nejasna ter v rokah sodnice Barbare Klajnšek, pa je verjetno že zdaj jasno, da bo 27. maja zjutraj, na "poslednji" glavni obravnavi ob izreku sodbe, ljubljansko okrajno sodišče ponovno dočakalo rekordno število medijev, fotografov in televizijskih kamer.
V zadnjem času posebnega zanimanja medijev za sojenje namreč ni bilo več, ampak "majska" sodba, sicer še ne pravnomočna, bo definitivno imela izjemen politični naboj.
Spomnimo, maratonsko sojenje v zadevi Patria se je začelo septembra 2009 na podlagi obtožnega predloga zdaj že bivše tožilke Branke Zobec Hrastar, ki se je kmalu potem umaknila med odvetnice. Za državno tožilstvo pa je zadevo Patria prevzel vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc.
No, štiri dni pozneje pa bo Janez Janša "dočakal" še izdajo knjige o aferi JBTZ, ki jo je napisal znani publicist Igor Omerza.
Knjiga bo premierno predstavljena 31. maja v Cankarjevem domu ob letošnji 25. obletnici znamenite afere JBTZ.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barbara Klajnšek Janeza Janše Jože Zagožen tone krkovič Ivan Črnkovič Wofgang Wolf Franci Matoz Branke Zobec Hrastar umaknila med odvetnice Andrej Ferlinc igor omerza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bo Janša obsojen ali ne?! Sodnica zadevo Patria končuje čez točno tri tedne