objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 26. april 2013 ob 07:49

Kadrovanje. Zoran Janković iz naftalina potegnil novega nadzornika Hita!
Silvan Križman, nekoč veliko ime slovenskega igralništva, je z Jankovićem sodeloval že pred leti, ko je Electa gradila stavbe Hita v Novi Gorici
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Med kopico kadrovskih zadev., ki jih je na včerajšnji seji opravila vlada Alenke Bratušek, je še posebej zanimivo imenovanje novega člana nadzornega sveta Hita iz Nove Gorice. Vlada je namreč razrešila svojega predstavnika v nadzornem svetu Hita Borisa Tomašiča, ki je blizu Janševe SDS, za novega člana pa postavila Silvana Križmana, pred leti "veliko ime" slovenskega igralništva.
No, spomnimo. Silvan Križman je bil med letoma 1993 in 1996 direktor igralništva družbe Hit ter direktor novogoriške igralnice Perla, potem generalni direktor in predsednik uprave Hita, na koncu svoje kariere v Hitu pa še član uprave. Ko se je moral umakniti iz Hita, je delal kot svetovalec uprave javnosti neznane družbe Iges d.o.o..
Dobri poznavalci pravijo, da je Silvana Križmana iz naftalina potegnil ter spravil med nadzornike Hita ljubljanski župan Zoran Janković, najverjetneje prek "novogoriške naveze" z Brankom Tomažičem, še enim bivšim predsednikom uprave Hita ter vidnim članom stranke Zares, in Robertom Golobom, prvim človekom družbe Gen-I ter podpredsednikom Pozitivne Slovenije.
Zoran Janković in Silvan Križman sta namreč pred leti poslovno tesno sodelovala. Jankovićeva Electa je zgradila poslovno stavbo Hita v Novi Gorici (ko je Hit še vodil legendarni Danilo Kovačič, sicer prijatelj Zorana Jankovića), Electa je začela graditi tudi Perlo, takrat še pod imenom Argonavti. Branko Tomažič, na primer, pa je pozneje, ko je Jankovič prevzel vodenje Mercatorja, postal član Mercatorjevega nadzornega sveta.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Borisa Tomašiča Janševe Silvana Križmana Brankom Tomažičem Robertom Golobom Danilo Kovačič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kadrovanje. Zoran Janković iz naftalina potegnil novega nadzornika Hita!