objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 23. april 2013 ob 06:56

Sporni prostori Gradisa G za biznis Mete Logar, dekle Damijana Jankovića!
Zoranu Jankoviću ni bilo niti malo nerodno: kot župan je odprl kozmetični salon v lasti starejšega sina ter njegove spremljevalke, ki naj bi ga družina Janković kupila brez kupnine
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Najnovejša včerajšnja razkritja spornih razmerij okoli poslovnih prostorov na Mesarski cesti 34 so po poročanju časopisa Dnevnik do "zdaj najmočnejši dokaz o prepletenosti" poslov podjetij, ki delajo za ljubljansko mestno občino, ter številnimi podjetji družine ljubljanskega župana in "ustanovitelja" Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.
Spomnimo, razvpita gradbena družba Gradis skupina G pod vodstvom Uroša Ogrina je omenjene nepremičnine zastavila za posojilo Electe Naložb, podjetja v lasti Damijana Jankovića, starejšega sina Zorana Jankovića, pri Hypo banki za kredit v višini 5,6 milijona evrov.
Damijan Janković to sicer zanika, češ, njegova firma Electa Naložbe je zastavila nepremičnine, ki so v lasti Electe Inženiringa d.o.o., saj naj bi jih že leta 2010 odkupili od Gradisa Skupine G, vendar jih še(?!), tako Damijan Janković, "niso plačali," zato je lastnik formalno še vedno Gradis Skupina G. Gre pa za znano hišno gradbeno podjetje ljubljanske občine pod županstvom Zorana Jankovića, ki je med drugim kot solastnik Grepa gradilo športni park Stožice ter kopičilo bančne dolgove.
Poleg cele serije mostov nad Ljubljanico naj bi Gradis Skupina G tudi prenavljal dvorano Tivoli ter gradil zloglasno garažo pod mestno tržnico.
Ali - preprosto povedano, ljubljanska občina je Urošu Ogrinu na "javnih razpisih" dajala posel, Ogrinova podjetja pa so ožji družini Janković delala raznorazne poslovne ter finančne usluge.
Prostori na Mesarski cesti, ki jih je družina Janković po vsem sodeč lepo "kupila brez kupnine (ob tem pa so pridobili tudi gotovino iz avstrijske banke)", pa so bili namenjeni tedanji intimni spremljevalki Damijana Jankovića, bivši ljubljanski misici ter manekenki Meti Logar. Potem ko je spoznala Damijana Jankovića, se je Logarjeva, pod patronatom vplivne družine, odločila za kozmetični biznis.
Na Mesarski ulici je junija 2009 medijsko pompozno odprla kozmetični salon Bodi, slavnostni govornik pa je bil - seveda - župan ter "nesojeni tast" Zoran Janković. Na odprtje salona je pravzaprav prišla celotna družina Jankovič, tudi Vesna in Jure Janković. Ampak javnost takrat še žal ni vedela, s kakšnimi mahinacijami je družina ljubljanskega župana prišla do te nepremičnine, Zoranu Jankoviću pa ni bilo niti malo nerodno, čeprav je kot župan govoril na odprtju salona svojega starejšega sina in njegovega dekleta.
No, "lastnika" podjetja Bodi Lepotni salon d.o.o. sta postala oba, Meta Logar in Damijan Janković.
				Salon Bodi na Mesarski ulici je slavnostno otvoril župan Zoran Janković, na sprejemu se je pokazala vsa družina Janković, od Mije (na sliki z Meto Logar) do Vesne in Jureta Jankovića. Ampak javnost takrat še ni vedela, s kakšnimi mahinacijami je družina ljubljanskega župana prišla do te nepremičnine.			Salon Bodi na Mesarski ulici je slavnostno otvoril župan Zoran Janković, na sprejemu se je pokazala vsa družina Janković, od Mije (na sliki z Meto Logar) do Vesne in Jureta Jankovića. Ampak javnost takrat še ni vedela, s kakšnimi mahinacijami je družina ljubljanskega župana prišla do te nepremičnine.
Toda že nekaj mesecev pozneje je salon Bodi zdrsnil v resne poslovne težave in blokirane račune. Dve leti pozneje, 2011, je po javno dostopnih bilancah salon Bodi imel nekaj več kot 59 tisoč evrov prihodkov ter pridelal 165 tisoč evrov izgube(!), en transakcijski račun je že davno zaprt, drug pa še vedno blokiran, skupaj že dolgih - 370 dni. Meta Logar in Damijan Janković sta se medtem tudi zasebno razšla, Damijan Janković je namreč na neki zabavi spoznal še mlajšo Maxime Pikulo, pozneje pa sedanjo spremljevalko Ursulo Gawish.
Oktobra lani pa sta Damijan Janković in Meta Logar tudi formalno "pobegnila" iz podjetja Bodi Lepotni salon d.o.o., edini lastnik ter direktor je (p)ostal javnosti neznani Jan Bec.
				Meta Logar (na sliki kot miss Hit Stars leta 2005) se je kasneje, ko je spoznala Damijana Jankovića, odločila za odprtje kozmetičnega salona sredi Ljubljane. Toda njuna zasebna ter poslovna zveza se je kmalu končala z velikimi finančnimi minusi in blokiranimi računi.			Meta Logar (na sliki kot miss Hit Stars leta 2005) se je kasneje, ko je spoznala Damijana Jankovića, odločila za odprtje kozmetičnega salona sredi Ljubljane. Toda njuna zasebna ter poslovna zveza se je kmalu končala z velikimi finančnimi minusi in blokiranimi računi.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Uroša Ogrina Damijana Jankovića Meti Logar vesna Jure Janković na neki zabavi Maxime Pikulo Ursulo Gawish Jan Bec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sporni prostori Gradisa G za biznis Mete Logar, dekle Damijana Jankovića!