objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 20. april 2013 ob 07:12

Pijani šef NPU za volanom! Šolski primer neumneža, kako zapraviti kariero
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Dars ali družba za avtoceste je bil ta teden posredni krivec za padec dveh visokih državnih uradnikov. Najprej je zaradi spornih poslov na usodnem Darsu moral odstopiti direktor direktorata za infrastrukturo Anton Žagar, tri dni pozneje pa se je na avtocesti med Ljubljano in Postojno v Darsovo vzdrževalno vozilo zaletel predstojnik Nacionalnega preiskovalnega urada Bruno Blažina. Bil je pijan (po nočnem veseljačenju, okoli dveh zjutraj, alkotest, ki so ga opravili njegovo poklicni kolegi, je pokazal 0,6 miligrama alkohola), vozil je službeni avto in za volanom je najverjetneje zaspal. Cestno trčenje je bilo silovito, škoda, ki jo je pijani Blažina povzročil, pa znaša okoli 14 tisoč evrov. Na srečo, ampak res na srečo, ni bil nihče poškodovan!
Takoj zjutraj so mu bila odvzeta vsa šefovska pooblastila, in zdaj praktično že ni več prvi človek NPU.
Da je vinjen sedel za volan, četudi nabildan s posebno "policijsko" mentaliteto, češ saj jaz sem itak sposoben voziti, kaže na "šolski primer" človeka, ki je po neumnem zapravil svojo (policijsko) kariero. Kljub zamenjavi vladne koalicije bi Blažina najverjetneje ostal na vrhu NPU, vsaj še nekaj časa.
Novi minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant ter generalni direktor policije Stanislav Veniger ga ne bi zamenjala, še zlasti ne po nedavni preiskavi razvpitega odvetnika Mira Senice. Ker bi res malo preveč zadišalo po političnem obračunu.
Mimogrede, Virant tudi ne bo zamenjal Venigerja, saj naj bi mu tako svetoval nekdanji generalni direktor policije Marko Pogorevc (sicer svetovalec uprave Telekoma), ki mimogrede, trenutno (spet) velja za enega od najvplivnejših ljudi v državi.
Kar se tiče gospoda Blažine, na čelo NPU ga po mojih najnovejših informacijah ni "spravil" prejšnji notranji minister Vinko Gorenak, (Bruno Blažina je na urad prišel direktno iz Slovenske obveščevalno-varnostne agencija Sova), ampak njegov strankarski in ministrski kolega Zvonko Černač. Vinko Gorenak naj bi ga imenoval z bolj stisnjenimi zobmi ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Anton Žagar Bruno Blažina Gregor Virant Stanislav Veniger Mira Senice marko pogorevc Vinko Gorenak prišel Zvonko Černač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pijani šef NPU za volanom! Šolski primer neumneža, kako zapraviti kariero