objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 16. april 2013 ob 06:38

Mateja Duhovnik nazaj na Dars?! Menda ne, kvečjemu kot prva nadzornica?!
Dobri poznavalci razmer na Darsu: Gregor Virant se dobesedno smeši z izjavami o Antonu Žagarju
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub nekaterim govoricam se Mateja Duhovnik "zanesljivo" ne vrača na čelo uprave Darsa, je pa slišati, da bi utegnila postati članica nadzornega sveta, morda celo prva nadzornica. Kar pa, vsaj po mojih informacijah, ni povezano s spornim imenovanjem Antona Žagarja, nekdanjega dolgoletnega direktorja informacijske tehnologije ter ITS na Darsu, ki ga je za generalnega direktorja direktorata za infrastrukturo nepričakovano postavil novi resorni minister Samo Omerzel. O tem sem podrobneje pisal v nedeljo.
Žagar in Duhovnikova namreč nista (bila) ravno v najboljših odnosih.
Precej posmeha pa je med poznavalci scene na Darsu včeraj požel tudi minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant, ko je, kot predsednik Državljanske liste, na tiskovni konferenci vzel v bran Omerzela in Žagarja, češ, Žagar je bil prisiljen zapustiti Dars, ker naj bi kakor opozarjal na problem javnega razpisa Darsa za cestninjenje, menda v povezavi z družbo Traffic Design.
Tisti, ki razmere zelo dobro poznajo, namreč pravijo, da se Virant dobesedno "smeši" s tovrstnimi izjavami, saj se ve, kako je bil podjetju Traffic Design oziroma njegovemu nekdanjemu lastniku Tomažu Kastelicu naklonjen prav novopečeni visoki uradnik Žagar.
Nenazadnje, ko je famozni Žagar vodil Darsov oddelek za IT in ITS, sta na razpisih za cestninjenje zmagovala Tomaž Kastelic in Traffic Design. Danes zvečer pa naj bi o tem menda razpravljal tudi svet Državljanske liste, ko se bo - pred člani sveta stranke - prvič predstavil tudi minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel. Kot je že znano, Državljansko listo po razpadu vlade Janeza Janše ter vstopu v levosredinsko koalicijo Alenke Bratušek močno razjedajo notranji spori ter izstopi vidnih članov.
Spomnimo, Mateja Duhovnik se je po lanskem odhodu z Darsa zaposlila kot direktorica javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, ni pa postala članica Pozitivne Slovenije. Kar naj bi ji menda "zameril" tudi Zoran Janković.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mateja Duhovnik Antona Žagarja Samo Omerzel pisal v nedeljo Gregor Virant Tomažu Kastelicu Janeza Janše Alenke Bratušek zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mateja Duhovnik nazaj na Dars?! Menda ne, kvečjemu kot prva nadzornica?!