objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 12. april 2013 ob 07:00

Vinjena televizijka razbila službeni avto, zanika pa prikrivanje nesreče
Dopisnica Mojca Dumančič je po nočni zabavi za Bežigradom med vožjo proti Novi Gorici za volanom zaspala že na obrobju Ljubljane, trčila v ograjo in se prevrnila
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Mojca Dumančič, znana dopisnica TV Slovenije iz Nove Gorice, je minulo soboto, 6. aprila, v zgodnjih jutranjih urah razbila službeni avto znamke Toyota, potem ko se je vinjena vračala iz petkove večerne zabave v nekem bežigrajskem lokalu, kjer je njena kolegica, televizijska producentka Danica Filač, slavila rojstni dan. Dumančičeva se je na nočno zabavo pripeljala iz Nove Gorice, službeno Toyoto pa naj bi vzela zato, ker je, kot pravi, v Ljubljano "na pregled" pripeljala računalnik, poleg tega je morala, spet po njenih navedbah, nekaj delati.
Viri pravijo, da je (bil) avto "povsem uničen", vlečna služba pa ga je pripeljala na servis AC Lovše v Domžale (kjer je še zdaj), menda zato, ker se je vodstvo televizije ustrašilo, da bi se v medijih "razvedelo" o nesreči, če bi ertevejevsko vozilo pristalo na kakšnem od ljubljanskih servisov.
Prometna nesreča naj bi se zgodila okoli štirih zjutraj, ko je Mojca Dumančič pred cestninsko postajo v Logu zaradi "neprilagojene hitrosti" trčila v cestno ograjo in se prevrnila. Viri pravijo, da policije ni poklicala ona, čeprav bi morala, saj gre za službeno vozilo, poleg tega bi morala prometno nesrečo prijaviti nadrejenim v službi, da bi lahko uredili vse potrebno glede kasko zavarovanja. Po navedbah mojih televizijskih virov je Dumančičeva poklicala zgolj vlečno službo, policiste, ki so na kraj nesreče resda tudi prišli ter naredili zapisnik, pa naj bi poklicali drugi.
Naprej. Viri iz televizije pravijo, da naj bi Mojca Dumančič po nesreči poklicala šefinjo avtoparka na RTV Slovenija Natašo Lešnik in jo prosila, naj ji zagotovi nadomestno vozilo, vendar naj o tem nikomur ne govori. Toda nadomestnega vozila ni bilo, zato Dumančičeva za novinarsko delo trenutno uporablja svoj zasebni avtomobil, javnemu zavodu pa zaračunava kilometrino. Že tri ure po nesreči naj bi prijavila potni nalog za delo na terenu, kjer naj bi zapisala, da je delala celo soboto, od sedmih zjutraj do večera, potem pa še celo nedeljo.
Po dogovoru z odgovorno urednico informativnega program Ksenijo Horvat Petrovčič ter urednico dopisništev Brigito Jeretina naj bi bilo tudi "tajno" dogovorjeno, da se celotna zadeva prikrije ter pomete pod preprogo.
Mojca Dumančič svoje prometne nesreče sprva ni hotela komentirati, češ da so se "na televiziji že vse zmenili." Nato je vendarle izdala nekaj podrobnosti in opisala svojo verzijo dogodka.
Tako je zanikala govorice, da naj bi bila "popolnoma pijana", priznava pa, da je bila vinjena (in po njenih besedah: "Malo je šlo čez"), kar je, kot sama pravi, ugotovila tudi policija. Do prometne nesreče pa je prišlo zato, ker "sem za volanom zaspala," je še priznala Dumančičeva.
Zato je že plačala prometno kazen 120 oziroma 60 evrov. Vlečno službo, kot zatrjuje Mojca Dumančič, so poklicali policisti, policijo pa je po njenih besedah poklicala skupaj z delavci Darsa, ki so bili takrat na cestninski postaji. Prav tako je obvestila Natašo Lešnik. V Novo Gorico pa se je, na srečo nepoškodovana, vrnila s taksijem. Mojca Dumančič je tudi zanikala govorice, da naj bi nesrečo na televiziji poskušali prikriti. Ko in če se bo ugotovila njena krivda, obljublja Mojca Dumančič, bo poplačala tudi stroške popravila službenega avtomobila.
Na policiji pa uradnih informacij o sobotni nesreči dopisnice Mojce Dumančič ne dajejo zaradi varstva osebnih podatkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mojca Dumančič Danica Filač Natašo Lešnik Ksenijo Horvat Petrovčič Brigito Jeretina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vinjena televizijka razbila službeni avto, zanika pa prikrivanje nesreče