objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 9. april 2013 ob 12:38

Obračun z Gregorjem Virantom. Vogrin napisal knjigo z naslovom Previrant
Razvpiti poslanec potuje v Kanado, kjer naj bi v desetih dnevih našel rešitev za upnike svoje firme, menda med slovenskimi emigranti
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nepovezani poslanec Ivan Vogrin, nekdanji član Državljanske liste, je napisal knjigo z naslovom Zakaj je Slovenija bankrotirala? ali Zakrinkani birokratski morilec Slovenije Previrant. Naslovnico knjige, ki je izšla v samozaložbi, je Vogrin opremil s svojo fotografijo ter silhueto (neznanega) moškega, ki brez "vsakršnega dvoma" spominja na Gregorja Viranta, predsednika Državljanske liste ter ministra za notranje zadeve in javno upravo.
Ivan Vogrin pravi, da se odgovori na vprašanje z naslovnice skrivajo v knjigi, na moje vprašanje, ali se mu ne zdi beseda Previrant "objektivno žaljiva" za Gregorja Viranta, pa odgovarja - da ne. Poleg tega, tako Vogrin, se besedica Previrant ob Gregorju Virantu v javnosti pojavlja že dlje časa.
Ja, res je, predvsem po spletnih forumih. No, kot v knjigi piše Ivan Vogrin, je definicija "previranta" naslednja: "Previrant je degeneriran osebek, ki opravlja javne zadeve izključno v zasebno korist."
Spomnimo, poslancu Ivanu Vogrinu se kar naprej "veliko dogaja". Januarja letos je eno knjigo že izdal, "Brodolom Slovenije", potem je bil na okrajnem sodišču v Lenartu obsojen na zaporno kazen enega leta, ampak le pogojno, zaradi zlorabe uradnega položaja in pravic med županovanjem Lenartu, eno njegovo podjetje Belcont je že šlo v stečaj, drugo podjetje Interles pa upnikom še vedno dolguje več sto tisoč evrov.
No, poslanec Vogrin ta četrtek potuje v Kanado, kjer naj bi "reševal" svoje podjetje, poslovne partnerje pa naj bi našel, kot namiguje, med tamkajšnjo slovensko emigracijo. V Kanadi bo ostal deset dni.
Knjiga Previrant obsega 155 strani, poslanec pa jo je posvetil svojim otrokom Kristini, Vidu in Davidu ter Niku in Nataliji, ki "mu dajejo", kot je zapisal, "neizmerno moč in pogum, da je sploh lahko napisal to knjigo."
Ivan Vogrin je v predgovoru še zapisal, da smo se "vsi dolžni boriti za pravico in povedati resnico." Knjiga je izšla v nakladi 300 izvodov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Vogrin silhueto (neznanega) moškega Gregorja Viranta Kristini Vidu Davidu Niku Nataliji

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obračun z Gregorjem Virantom. Vogrin napisal knjigo z naslovom Previrant