objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 8. april 2013 ob 06:58

Zoran Janković je vpil po telefonu ... uničil bom Kuntariča in Jamnika!
Imenovanje novih nadzornikov Soda se prestavlja iz tedna v teden, pred pisarno Janeza Zemljariča pa si menda spet podajajo kljuke
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Skupščina Petrola, kjer je ljubljanski župan Zoran Janković doživel hud kadrovski poraz, minister za finance Uroš Čufer pa svojo prvo politično lekcijo, še vedno odmeva. Janković je po navedbah različnih virov naslednji dan vpil po telefonu, da bo "uničil" Tomaža Kuntariča, starega in novega predsednika nadzornega sveta Petrola, ter Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, ki velja za enega od zmagovalcev Petrolove skupščine, vsaj če štejemo povečan Jamnikov vpliv med novo sestavo nadzornikov.
Mimogrede, če se je pred dnevi govorilo, da se Borut Jamnik po imenovanju nove vlade "še išče", skupščina Petrola dokazuje, da se je že našel.
Zorana Jankovića so menda še najbolj izigrali ob imenu stare in nove nadzornice Irene Prijovič, ker je eden od bližnjih sodelavcev predsednice vlade Alenke Bratušek razširil informacijo, da je njena kandidatura "usklajena z Jankovićem," ampak ni bila.
Zdaj se je ta konflikt prenesel na sestavljanje nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe, katerega imenovanje se, kot lahko vidimo, prestavlja iz tedna v teden. Minuli četrtek je na seji vlade "prestavitev imenovanja" dosegel finančni minister Čufer.
Zoran Janković želi poleg Sama Lozeja (TeTol) med nadzornike Soda spraviti vsaj še svojo direktorico ljubljanskega holdinga javnih podjetij Zdenko Grozde, najbolj na udaru (Jankovića) pa naj bi bil najverjetnejši predsednik uprave Soda Tomaž Kuntarič. Nekateri viri pravijo, da se je v kadrovsko igro okoli Soda v ozadju vrgel tudi minister za obrambo Roman Jakič, predvsem tako, da naokoli "trosi dezinformacije".
Po drugi strani gre nekaterim politikom znotraj levice vedno bolj na živce tudi Borut Jamnik, ker naj bi se, kot zdaj zatrjujejo, pretirano "osamosvojil". Češ, takšnim osamosvojiteljem bo treba malo "stopiti na prste." Po drugi strani Borut Jamnik slovi po res odličnih zvezah v časopisih Dnevnik in Finance, zato se ga prenekateri politiki tudi razmeroma - bojijo.
Ko smo že pri močnih lobistih, spet je menda strahovito zrasel lobistični vpliv nekdanjemu politiku in poslovnežu Janezu Zemljariču.
V enem od lokalov ljubljanske poslovne stavbe WTC na koncu Dunajske ceste, kjer ima Zemljarič svoj sedež, vedno "bolj množično" pijejo kavo odjemalci njegovih uslug in čakajo, da si podajo kljuko njegove pisarne ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Skupščina Petrola zoran janković Uroš Čufer Tomaža Kuntariča Boruta Jamnika Irene Prijovič Alenke Bratušek prestavlja Sama Lozeja Zdenko Grozde roman jakič Janezu Zemljariču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran Janković je vpil po telefonu ... uničil bom Kuntariča in Jamnika!