objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 7. april 2013 ob 08:13

Dogovor Bratuškove in Viranta očitno drži. Sekretarja za energetiko dobi PS
To naj bi postal Samo Žolger, izbor Roberta Goloba. Favorit za novega direktorja Teša pa je Peter Dermol, lokalni funkcionar velenjskih Socialnih demokratov
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Tajni dogovor med Alenko Bratušek in Gregorjem Virantom, sklenjen tik pred odločitvijo Državljanske liste o vstopu v novo levosredinsko vlado, da bo Pozitivna Slovenija dobila državnega sekretarja za tako zaželeno energetiko (znotraj ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki je pripadlo Virantovi stranki), očitno le drži. Državnega sekretarja za energetiko namreč ne bo postavil minister Samo Omerzel, ampak Robert Golob, podpredsednik Pozitivne Slovenije in prvi človek družbe Gen-I.
Po dosedanjih informacijah je izbor padel na Sama Žolgerja, zaposlenega "pri Golobu", v Gen-I, sicer pa nekdanjega začasnega direktorja družbe Istrabenz Gorenje Avtomatizacija.
Vlada naj bi Sama Žolgerja za državnega sekretarja imenovala prihodnji teden, Žolger pa informacije, ali res postaja državni sekretar, ni niti potrdil niti zanikal.
Poznavalci razmer znotraj energetike so prepričani, da bo Samo Žolger tudi kot državni sekretar absolutno podrejen Robertu Golobu, sicer naj bi bil kar "fejst fant", naprej pa naj bi ga "porivala" tudi njegova ambiciozna žena, profesorica na ljubljanski ekonomski fakulteti Nevenka Hrovatin.
Mimogrede, Hrovatinova je osem let starejša od Žolgerja, sama pa se je pravkar neuspešno potegovala za članico nadzornega sveta Petrola.
Kar pa zadeva Državljansko listo ter njene pozicije znotraj energetike, je tudi vodja strankarskega odbora DL za infrastrukturo in prostor Fidel Krupič, sicer vodja upravne enote iz Velenja, ki se ga je omenjalo kot kandidata za ministra, dvignil roke nad javnim razpisom za direktorja Termoelektrarne Šoštanj. Prijave ni oddal, menda zato, ker naj bi večino v nadzornem svetu Teša "še vedno obvladoval" nekdanji direktor Uroš Rotnik, od januarja letos naprej vodja velenjskega komunalnega podjetja.
Zato naj bi kadrovske zadeve v Tešu, skupaj z Rotnikom, v svoje roke prevzeli Socialni demokrati, in prvi favorit za novega direktorja naj bi bil Peter Dermol, zaposlen v Tešu (bil je tudi član projektne skupine za Teš 6), drugače pa član predsedstva velenjske SD.
No, za direktorja Teša se je pred tremi leti, po padcu Uroša Rotnika, potegoval tudi najverjetnejši bodoči državni sekretar - Samo Žolger.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenko Bratušek Gregorjem Virantom ne bo postavil minister Samo Omerzel Robert Golob Sama Žolgerja Nevenka Hrovatin nadzornega sveta Petrola Fidel Krupič Uroš Rotnik Peter Dermol

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dogovor Bratuškove in Viranta očitno drži. Sekretarja za energetiko dobi PS