objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 4. april 2013 ob 07:02

Komisija, ki preverja magisterij Alenke Bratušek, ostaja velika skrivnost!
Vrli akademiki ljubljanske fakultete za družbene vede so se izogibali postati člani komisije, ki utegne usodno zapečatiti politično kariero nove predsednice vlade
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Imena članov komisije, ki na ljubljanski fakulteti za družbene vede pregledujejo sporni magisterij (obstajajo resni sumi, da gre za plagiat) nove predsednice vlade Alenke Bratušek, še vedno ostajajo velika skrivnost.
Dekan fakultete Bojko Bučar, na primer, njihovih imen noče razkriti, saj pravi, da "morajo komisije delati brez zunanjih pritiskov."
Sicer pa je slišati, da naj bi imel Bučar pri sestavi komisije enormne težave. Ker je bil mentor sporne magistrske naloge akademik in redni profesor Veljko Rus, člana komisije, ki sta preverjala nalogo ter zagovor tedanje uradnice na ministrstvu za finance Alenke Bratušek (23. oktobra 2006), pa sta bila redna profesorja Rado Bohinc in Marjan Brezovšek, je moral Bojko Bučar člane "preiskovalne" komisije iskati med rednimi profesorji fakultete, saj asistenti ali drugi sodelavci z nekoliko nižjimi akademskimi statusi pač ne morejo ocenjevati magistrskih nalog, ki so jih odobrili redni profesorji. Poleg tega, pravijo moji viri, številni redni profesorji preprosto niso hoteli pristati na članstvo v komisiji.
In zakaj? Eni zaradi politike, drugi pa zaradi "ugleda" fakultete. Če se namreč magistrska naloga Alenke Bratušek izkaže za plagiat, bo to tudi precejšnja sramota za celo akademsko srenjo na fakulteti za družbene vede, ker dopuščajo tovrstne magisterije.
Kdaj bo o usodi magistrske naloge dokončno presodil senat fakultete, pa tudi še ni znano. Sprva se je govorilo, da naj bi se to zgodilo 8. aprila, vendar so ta datum menda že prestavili za "nedoločen čas".
Večina medijev pa medtem kar modro molči. Tako imenovani "medijski pritisk" za higienično ugotovitev morebitnega plagiatorstva premierke Bratuškove je praktično neznaten, zlasti v primerjavi s pritiskom, ki so ga mediji vršili v času po izbruhu suma plagiatorstva mariborskega poslanca Pozitivne Slovenije Boruta Ambrožiča. On je bil, spomnimo, kar naprej na naslovnicah vodilnih časopisov ter tarča "headline" novic informativnih televizijskih oddaj. Pa čeprav je (bil) poslanec Ambrožič v primerjavi s predsednico vlade Alenko Bratušek povsem obrobna politična figura ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Bojko Bučar Veljko Rus Rado Bohinc Marjan Brezovšek magistrska naloga Boruta Ambrožiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Komisija, ki preverja magisterij Alenke Bratušek, ostaja velika skrivnost!