objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 4. april 2013 ob 07:03

Ni miru v ljudski stranki. Bogovič ponižuje Klemenčiča, Žerjav pa poniknil
Janez Podobnik se menda vrača v politiko?! Govorice: postal naj bi predsednik ljubljanskega odbora Slovenske ljudske stranke
2013 Pozareport

Odpri galerijo

V Slovenski ljudski stranki po marčevskem kongresu, ko je na čelu stranke Franc Bogovič zamenjal Radovana Žerjava, stranka pa je po padcu vlade Janeza Janše odšla v opozicijo, še zdaleč ni miru. Kmečka zveza znotraj SLS, ki je pred kongresom na Brdu za predsednika ljudske stranke kandidirala Larisa Gaiserja, izvršilni odbor pod Žerjavovim vodstvom pa je, spomnimo, Larisa Gaiserja z nekaj nočnimi manevri tik pred kongresom izločil iz igre, vedno bolj napoveduje ustanovitev nove stranke.
Zato je Franc Bogovič pred nekaj dnevi predsednika Kmečke zveze Stanislava Klemenčiča poklical na sedež stranke, kjer ga je, kot pravijo številni različni viri, poskušal prisiliti, naj odstopi. Klemenčič ni hotel, zato naj bi ga Bogovič celo "poniževal". Klemenčiču so med drugim dali vedeti, da bo organizacijo ob majski proslavi 25. obletnice Slovenske kmečke zveze (kot predhodnice Slovenske ljudske stranke) v Krškem vodil nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik, ne pa Klemenčič, kot bi se spodobilo.
Govorice, da naj bi Klemenčič in Kmečka zveza pripravljala novo ljudsko stranko, so premlevali tudi na torkovi seji izvršilnega odbora, kjer naj bi bilo spet zelo vroče. Danes se bo sestal glavni odbor Slovenske ljudske stranke, kjer naj bi nekateri zahtevali tudi sklic izrednega kongresa.
Zanimivo je tudi, da se v politiko očitno spet vrača nekdanji prvak SLS in bivši predsednik državnega zbora Janez Podobnik. Menda naj bi prevzel vodenje ljubljanskega odbora stranke. Franc Bogovič ter ožje vodstvo stranke naj bi se tudi že dogovorila, da bo nosilec liste na volitvah v evropski parlament, ki bodo prihodnje leto, podpredsednik stranke Janez Tomšič, kar naj bi Tomšič dobil kot nagrado, ker je pred kongresom odstopil od kandidature za šefa stranke in se tako diskretno umaknil Bogoviču.
Še vedno pa je velika uganka, kje za božjo voljo se bo na koncu zaposlil prejšnji šef stranke in bivši minister za gospodarstvo Radovan Žerjav, ki naj bi sicer popolnoma poniknil. Moji viri zdaj pravijo, da je njegova zaposlitev zelo verjetno povezana z "njegovima" državnima sekretarjema, Urošem Rožičem in Moniko Kirbiš, praktično edina dva državna sekretarja Janševe vlade (poleg dveh na ministrstvu za zunanje zadeve), ki sta preživela prvo fazo kadrovskega cunamija vlade Alenke Bratušek. Novi minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik (Pozitivna Slovenija) naj bi ju pustil zato, ker vodita projekte črpanja evropskih sredstev. Tam, kjer naj bi "pristal del tega denarja," pa naj bi se pozneje zaposlil Žerjav.
Nekateri lobisti sicer govorijo, da naj bi znotraj nove vlade obstajal tihi dogovor, da se kadri Slovenske ljudske stranke "pustijo pri miru." Medtem pa Slovenski ljudski stranki na anketah javnega mnenja rejting pospešeno upada.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
franc bogovič Radovana Žerjava Janeza Janše Larisa Gaiserja nekaj nočnimi manevri Stanislava Klemenčiča marjan podobnik Janez Podobnik Janez Tomšič Urošem Rožičem Moniko Kirbiš Alenke Bratušek Stanko Stepišnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ni miru v ljudski stranki. Bogovič ponižuje Klemenčiča, Žerjav pa poniknil