objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 31. marec 2013 ob 08:33

Miša Molk ne bo več varuhinja, zato je zdaj absolutni favorit Lado Ambrožič
Zelo verjetno bosta kar zamenjala dosedanje televizijske pozicije. Njemu funkcijo varuha, njej pa nedeljski pogovorni šov
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Lado Ambrožič, dolgoletni televizijski novinar in urednik, je prvi ter verjetno tudi "absolutni favorit" za novega varuha pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, potem ko so se na javni razpis za varuha prijavili štirje kandidati, kot edini iz javne televizije pa Ambrožič. Po mojih zanesljivih informacijah je Lado Ambrožič prijavo oddal zadnji dan (rok se je iztekel predprejšnji petek), med prijavljenimi pa ni dosedanje varuhinje Marije Miše Molk.
Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli, ki varuha tudi formalno imenuje, je število prispelih prijav potrdil, ni pa hotel povedati imen prijavljenih, saj, kot pravi, za to nima njihovih dovoljenj.
Mariji Miši Molk se njen petletni mandat izteče 30. aprila, novega varuha pa naj bi dobili v prihodnjih dveh tednih.
Nekdanja prva dama slovenske televizije Marija Miša Molk tudi po koncu svojega mandata ostaja "zaposlena" na TVS. Obstoječi pravilnik o imenovanju varuha pravic gledalcev in poslušalcev RTVS sicer "zapoveduje", da se varuh(inja) po preteku mandata vsaj tri leta ne sme zaposliti na RTV, kar pa za Marijo Mišo Molk ne velja, pojasnjuje Marko Filli, ker je bila na RTV redno zaposlena že pred imenovanjem za varuhinjo, zato se ima vso pravico "vrniti" na televizijo, kjer ji pripada delovno mesto v skladu z njeno izobrazbo ter izkušnjami.
Po hodnikih na Kolodvorski 2-4 se tudi že ugiba, ali bo Molkova "naskočila" mesto odgovornega urednika razvedrilnega programa, ki ga trenutno kot vršilec dolžnosti drži Petar Radović. Začasni mandat se Radoviću, podobno kot Miši Molk, izteče do konca aprila, toda programski direktor TVS Janez Lombergar mu ga lahko podaljša še za nadaljnih šest mesecev.
Nekaterim se to zdi komaj verjetno (namreč, da bi Marija Miša Molk ponovno hotela postati urednica televizijske "zabave" na javni RTV), vendar je Radovića, kot opozarjajo drugi, lahko "upravičeno strah". Saj če se Molkova v kaj zažene, to potem zagotovo doseže.
"Če bo potrebno, bo pač telefonirala vsem, od Boruta Pahorja in Milana Kučana do Antona Stresa in Alenke Bratušek, da bi dosegla svoje, in tako bi bilo tudi v primeru, če bi želela ostati varuhinja," je prepričan eden do mojih sogovornikov na TV Slovenija.
No, je pa tudi slišati, da si Marija Miša Molk želi novo oddajo, nedeljski večerni pogovorni šov, podobnega, kot ga trenutno še vodi Lado Ambrožič. Ker bo Ambrožič, če bo izbran za novega varuha, njeno mesečno oddajo "Je res?" seveda takoj ukinil (Ambrožič kot varuh svoje "varuhovske oddaje" menda ne bo imel, oddaja Je Res? pa se tudi ni - prijela), je precej realna možnost, da Marija Miša Molk "prevzame" njegov nedeljski pogovorni šov. Tako bi MMM in Lado Ambrožič preprosto zamenjala svoji (do)sedanji televizijske pozicije ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lado ambrožič Marije Miše Molk Marko Filli Petar Radović Janez Lombergar Boruta Pahorja Milana Kučana Antona Stresa Alenke Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miša Molk ne bo več varuhinja, zato je zdaj absolutni favorit Lado Ambrožič