objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 29. marec 2013 ob 06:46

Ana Tavčar Pirkovič ostala brez. Preslaba oddaja ali pa je zadaj politika?
Janez Lombergar je ta teden dokončno storniral novo nedeljsko oddajo, ki bi jo vodila Ana Tavčar Pirkovič
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ana Tavčar (desno Igor Pirkovič) je pred dvema letoma dobila viktorja za obetavno medijsko osebnost.
Ana Tavčar Pirkovič, nekdanja voditeljica jutranje oddaje na prvem programu TV Slovenija, je pred dvema dnevoma, v torek dopoldne, dokončno ostala brez tako zaželene in dolgo časa napovedovane nedeljske oddaje z naslovom "Nedelja je". Takšno odločitev je po drugi "pilotski oddaji" sprejel programski direktor TVS Janez Lombergar, uradno zato, ker sta bili obe pilotski oddaji, za kateri naj bi Ana Tavčar Pirkovič porabila skoraj 12 tisoč evrov, preprosto preslabi.
Voditeljica očitno sploh ni vedela, kaj naj z nedeljsko oddajo, prepolno socialne in premalo zabavne, počne, bila je brez koncepta, oddaja, če bi jo predvajali, pa je bila še najbolj podobna oddaji "Dobra ura", z dodanim hišnim ansamblom Big band. Režiser Njegoš Maravić pa naj bi oddajo zrežiral tako slabo, kot da bi (jo) hotel, kot je nekdo pripomnil - sabotirati.
Po drugi strani je slišati, da naj bi se Janez Lombergar tako odločil tudi zaradi spremenjene politične situacije po nastali novi vladi Alenke Bratušek. Igor Pirkovič, mož Ane Tavčar Pirkovič ter urednik zelo uspešne ponedeljkove oddaje Tednik, na RTV Slovenija sodi med "ta desne", Lombergar pa naj bi se znašel pod hudimi pritiski "ta levih" televizijcev.
Spomnimo, Igor Pirkovič je tudi avtor besedila pesmi Za Slovenijo živim (glasbo je sicer napisal Miran Juvan), ki je postala nekakšna himna SDS.
Ana Tavčar Pirkovič je doslej dobila viktorja za "najbolj obetavno" medijsko osebnost (leta 2010), nato pa je njena kariera postala presunljivo povezana z njenim novim spremljevalcem Pirkovičem.
Poročila sta se septembra 2011, februarja prihodnje leto dobila dojenčka, Igor Pirkovič pa je celo med nosečnostjo poskrbel, da je njegova žena na RTV Slovenija dobila tudi redno zaposlitev. Kar je, normalno, izzvalo veliko ogorčenje nekaterih drugih, leta in leta honorarno angažiranih televizijk.
No, tja proti koncu porodniškega dopusta si je Ana Tavčar Pirkovič zaželela še svojo avtorsko oddajo, kjer pa se je, vsaj za zdaj, kot kaže - zalomilo.
Mimogrede, več mojih sogovornikov na TV Slovenija je prepričanih, kako bo Ani Tavčar Pirkovič pri njeni karieri zveza z Igorjem Pirkovičem trenutno "bolj škodila", vsaj toliko, kot ji je "prej koristila" ... Kakorkoli, trenutno sta oba, pravijo, strahovito besna na Janeza Lombergarja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ana Tavčar Pirkovič Janez Lombergar Njegoš Maravič Alenke Bratušek igor pirkovič Miran Juvan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ana Tavčar Pirkovič ostala brez. Preslaba oddaja ali pa je zadaj politika?