objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 27. marec 2013 ob 13:49

Policista priznala. Fotografa Janija Božiča osebno ovadila Alenka Bratušek!
Neverjetno in bizarno: prva poteza nove predsednice vlade - kazenska ovadba zoper fotografa in novinarja
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ja, sliši se skoraj neverjetno, je pa žal - res. Nova predsednica vlade Alenka Bratušek je takoj po svoji izvolitvi kazensko ovadila novinarja in fotografa ter lastnika spletnega portala Podlupo.net Janija Božiča.
Božič je 27. februarja, med sejo državnega zbora, zgolj opravljal svoje delo ter fotografiral Alenko Bratušek, kako bere neko SMS-sporočilo, ki ji ga je poslal "nesojeni premier" tehnične vlade Peter Kraljič. Šlo je prazaprav za Kraljičevo čestitko "dragi" Bratuškovi ob njeni izvolitvi, Božič pa je ta posnetek nalednji dan seveda objavil na svojem portalu.
Potem so sledile represalije. Božiču je naprej grozil Matija Sevšek, novopečeni direktor vladnega urada za komuniciranje, nato mu je generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik v spornem postopku odvzela akreditacijo za spremljanje državnega zbora, vmes pa ga je Alenka Bratušek kazensko ovadila.
Čeprav to iz kazenske prijave ni razvidno, sta mu policista iz policijske postaje Ljubljana-Moste, ki sta Janija Božiča danes dopoldne obiskala pri njem doma, priznala, da ga je osebno ovadila predsednica vlade Alenka Bratušek, zaradi suma storitve kaznivega dejanja "kršenja tajnosti občil." Jani Božič se mora 4. aprila ob deseti uri dopoldne oglasiti na policijski postaji zaradi zaslišanja.
Jani Božič pravi, da sta bila policista zelo korektna, imel pa je tudi občutek, da jima je bilo kar nerodno, za to, kar morata početi ...
Pozno zvečer se je na vse to odzval vladni urad za komuniciranje. V sporočilu za javnost so zapisali, da premierka Alenka Bratušek ni prijavila Janija Božiča. Iz državnega zbora pa so za Slovensko tiskovno agencijo povedali, da so novinarja prijavile pristojne službe državnega zbora.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Janija Božiča Peter Kraljič objavil na svojem portalu matija sevšek Mojca Prelesnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policista priznala. Fotografa Janija Božiča osebno ovadila Alenka Bratušek!