objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 27. marec 2013 ob 06:25

Rezervni scenarij Karla Erjavca. Gantar ostane predsednik, on pa v Bruselj!
Danes odločitev sredi restavracije Livada. Za vsak slučaj, če Meta Vesel Valentinčič ostane, si Erjavec že pripravlja službo veleposlanika, tam, kjer je nekoč že živel, v Belgiji
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Danes - predvidoma pozno - popoldne bo v znani ljubljanski restavraciji Livada padla odločitev, kdo "ostaja" v stranki Desus in kdo jo zapušča. Odhod je namreč že napovedal predsednik stranke ter minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, če svet stranke (seja sveta se v Livadi začne ob 14.30) ne bo razrešil legitimno izvoljene predsednice sveta Mete Vesel Valentinčič, sicer tudi predsednice ljubljanskega odbora stranke Desus.
Skupaj s predsednikom Erjavecem naj bi stranko zapustila tudi celotna poslanska skupina in minister za zdravje Tomaž Gantar, ki trenutno vodi stranko, potem ko je Karl Erjavec zamrznil svoj predsedniški status.
Na drugi strani so svoja stališča zaostrili tudi "Ljubljančani". Lokalni odbor ljubljanskega Desusa se je sestal minuli četrtek, kjer so Meti Vesel Valentinčič dobesedno "prepovedali" morebitni odstop z mesta predsednice sveta ter celo zagrozili, da bodo v primeru njene razrešitve sprožili postopek za ukinitev (brisanje) ljubljanskega lokalnega odbora, vsi člani Desusa v Ljubljani pa naj bi kolektivno zapustili Desus!
Hkrati so številni vidni člani stranke s posebnimi "internimi" pismi podprli Meto Vesel Valentinčič in zagrmeli čez nedemokratično politiko Karla Erjavca. Denimo član sveta Desusa Stane Markovčič, ki je daljše pismo napisal v imenu skupine dobro mislečih članov stranke. Za Karla Erjavca pravi, da še vedno živi v nekem drugem času in svetu, kot da še ni absolviral niti prve lekcije diplomacije. Čuti se užaljenega (Erjavec, namreč), kot kakšen otročiček, pa sedaj prav po "kalimerovsko" razlaga svetu svojo bolečino.
Ali pa dolgoletni član statutarne komisije in prav tako član sveta Desusa Janez Pučko, ki v svojem pismu opozarja na funkcijo predsednice sveta ter kršitve statutarnih določb, če bi izvršilni odbor stranke, ki se je postavil na stran Karla Erjavca, začel kobajagi "statutarno" rušiti Meto Vesel Valentinčič. No, Meta Vesel Valentinčič sicer dopušča možnost, da bo zaradi hudih "pritiskov na člane sveta" prisiljena oditi ...
Obe omenjeni pismi objavljamo na koncu članka, v rubriki Komentarji.
Toda "zviti" Karl Erjavec naj bi že imel pripravljen scenarij, če svet Desusa na današnji odločilni seji ne bo razrešil Metel Vesel Valentinčič. V tem primeru naj bi se dokončno umaknil kot predsednik stranke, šel na sklic izrednega kongresa in za predsednika Desusa poskušal inštalirati Tomaža Gantarja. Erjavec bi ostal minister za zunanje zadeve, vsaj še do prihodnjega leta, do takrat pa naj bi si "zrihtal" mesto slovenskega veleposlanika v Bruslju. Spomnimo, Erjavec se je rodil in mladostna leta preživel prav tam, v Belgiji!
Slišati je tudi, da naj bi se Karl Erjavec ustrašil rezultatov nedavnih nadomestnih volitev v mariborski mesti svet, kjer je Desus dobil okoli šestkrat manj(!) glasov kot na lokalnih volitvah leta 2010, čeprav Erjavec zdaj razlaga, kako se Desus po anketah javnega mnenja - dviguje.
Ni pa še jasno, kaj bi ta "rezervni" scenarij Karla Erjavca pomenil za obstoj nove koalicije in vlade Alenke Bratušek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec Mete Vesel Valentinčič Tomaž Gantar Karl Erjavec zamrznil Stane Markovčič Janez Pučko mariborski mesti svet Alenke Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rezervni scenarij Karla Erjavca. Gantar ostane predsednik, on pa v Bruselj!