objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 26. marec 2013 ob 06:55

Se je minister za finance Čufer minulo nedeljo ustrašil kolegov iz Bruslja?
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Sodeč po medijskih objavah se je vlada Alenke Bratušek od svojega imenovanja naprej ukvarjala s kadrovanjem in afero Maher. Bratuškova je bila vmes tudi na nogometni tekmi v Stožicah med Slovenijo in Islandijo, v soboto na skokih v Planici, kompletna vlada (no, tokrat že brez odstopljenega ministra za infrastrukturo in prostor Igorja Maherja) pa se je včeraj ob treh popoldne znašla še na sprejemu pri predsedniku republike Borutu Pahorju.
Minister za obrambo Roman Jakič, ki je Bratuškovo spremljal v Planici, zaradi sprejema pri Pahorju ni prišel na slovesnost ob odhodu novega kontingenta slovenskih vojakov v Afganistan, minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik pa si je zadnje pol ure pred tem istim sprejemom čas krajšal na pijači v znanem lokalu Opera bar.
Tako glede napetega vladnega urnika, ampak najbolj je presenetil novi minister za finance Uroš Čufer, ki v nedeljo zvečer ni odpotoval v Bruselj na srečanje finančnih ministrov držav Evropske unije, kjer so reševali finančno krizo Cipra.
In zakaj je minister Uroš Čufer pravzaprav ostal doma? Je možno, da ni hotel zamuditi druge oddaje Slovenija ima talent na Pop TV ali pa popoldanskega fitnesa, če je že ljubiteljski triatlonec?
Kot (mi) je sinoči sporočil prek direktorja vladnega urada za komuniciranje Matije Sevška, je vladne posle "prevzel šele v četrtek," njegova "prioriteta pa je v tem trenutku ukvarjanje s Slovenijo.
V skladu z dogovorom," tako minister Čufer, je na tem "sestanku Slovenijo zastopal stalni predstavnik Slovenije pri Evropski uniji Rado Genorio, kar je že večkrat uveljavljena praksa."
To slednje vsekakor ne drži, pravijo finančni in vladni krogi. Odsotnost ministra za finance ter prisotnost "zgolj" veleposlanika Genoria na sestankih finančnih ministrov evrskega območja je prej izjema kot ustaljena praksa, predvsem pa je nenavadno, da Čufer ni hotel izkoristiti ponujene izvrstne priložnosti, da se sam predstavi Evropi. Tudi med "minglanjem", sploh pa glede na temo nedeljskega sestanka, saj se Slovenijo omenja kot naslednjo državo, ki naj bi "pogrnila" za Ciprom.
Link do članka na spletni strani Washington Posta, ki govori prav to tem, je na svojem facebook profilu objavila tudi ameriška ambasada v Ljubljani.
Zato so moji viri iz prej omenjenih krogov prepričani, da se je nov minister za finance Uroš Čufer hitrega odhoda v Bruselj preprosto - ustrašil.
Ker je tam pač potrebno nekaj konkretnega povedati ...
Mimogrede. Tudi Alenka Bratušek se s svojimi prvimi izjavami za vplivni nemški časopis FAZ o "koncu trdega varčevanja" v Sloveniji ni ravno proslavila, pravijo diplomatski viri. Tudi zato, ker je to povedala Nemcem, glavnim protagonistom varčevalne politike. Da so potem v petek, takoj po njenih izjavah, zahtevani donosi na slovenske državne obveznice poskočili na 5,35 odstotka, verjetno ni čisto naključje ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek afero Maher nogometni tekmi v Stožicah Igorja Maherja Borutu Pahorju roman jakič Stanko Stepišnik Uroš Čufer Matije Sevška Rado Genorio omenja kot naslednjo državo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se je minister za finance Čufer minulo nedeljo ustrašil kolegov iz Bruslja?