objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 23. marec 2013 ob 07:10

Gre za spopad za energetiko. Ministra Maherja menda rušita Golobič in Golob
Alenka Bratušek odločitev o morebitni zamenjavi Igorja Maherja prepušča Gregorju Virantu, ki naj bi tudi že spregledal Urbana Jana
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Odločitev premierke Alenke Bratušek o morebitni zamenjavi ministra za infrastrukturo in prostor Igorja Maherja zaradi njegove domnevne črne gradnje je po včerajšnji Maherjevi tiskovni konferenci ter pogovoru med Maherjem in Bratuškovo prestavljena na - ponedeljek.
Čez vikend naj bi predsednica vlade "preučila dokumentacijo", Maher pa, spomnimo, odločno zatrjuje, da ni razlogov za njegov odstop, ker naj bi novinarjem doslej pomotoma govoril o objektu na spodnjem delu posesti nad Sečoveljskimi solinami, ne o objektu - kleti - na zgornjem delu, ki ga je sam dogradil. Dokončno odločitev pa naj bi Bratuškova, vsaj navidezno, vendarle prevalila na prvaka Državljanske liste Gregorja Viranta, češ, bo tako, kot se bo odločil Virant.
Za Viranta pravijo, da se bo na koncu odločil na podlagi javnega mnenja, čeprav nekateri ocenjuje, da je Virant dokončno odločitev o zamenjavi Maherja sprejel že v četrtek zvečer. V petek zjutraj se je pojavila tudi novo ime, ki naj bi ga imel Virant že v rezervi, gre pa javnosti doslej neznanega Urbana Jana, direktorja energetskega projekta Genera.
Po mojih precej zanesljivih informacijah pri izbruhu "afere Maher" ne gre za "klasični" politični obračun, ki naj bi imeli cilj destabilizirati vlado, Bratuškovo ali Viranta, ampak za hud zakulisni spopad energetskih lobijev. Kar je logično, ministrstvo, ki ga je prevzel Igor Maher, samo za letos načrtuje okoli 800 milijonov evrov težkih investicij!
Tako naj bi po nekaterih govoricah "za Maherjem stali" Virantov svetovalec Miran Starič, tajnik Državljanske liste Igor Bordon in svetovalec za politične kampanje Sebastjan Jeretič (ki Maherja intenzivno brani na twitterju), šlo naj bi torej za nekakšen piranski (obalni) lobi "znotraj in blizu" Državljanske liste, Maherja pa menda podpirajo tudi številni vplivni člani Virantove stranke. Zato verjetno res ni naključje, da je Virant odločitev o morebitni zamenjavi ministra Maherja raje preložil celo na izvršilni odbor stranke.
Toda "ven" prihajajo zelo resne informacije, da ministra Maherja iz ozadja dejansko rušita Gregor Golobič ter Robert Golob, (podpredsednik Pozitivne Slovenije in prvi človek družbe Gen I), ki bi rada ponovno obvladovala slovensko energetiko. Tudi Urban Jan naj bi bil "njun kader", kar naj bi že, kot pravijo, spregledal "celo" Gregor Virant, zato Urban Jan, četudi bo Maher moral oditi, najverjetneje ne bo njegova zamenjava in nov minister.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Igorja Maherja Gregorja Viranta Urbana Jana Miran Starič Igor Bordon Sebastjan Jeretič Gregor Golobič Robert Golob

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gre za spopad za energetiko. Ministra Maherja menda rušita Golobič in Golob