objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 13. marec 2013 ob 09:13

Na seji vlade. Odstopil direktor Sove, Janez Janša pa že postavil novega!
Novi šef slovenskih obveščevalcev je Branko Cvelbar, kam odhaja dosedanji direktor Damir Črnčec pa še ni znano
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Odstopil je direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Sova Damir Črnčec, vlada pa je na današnji seji že imenovala novega, Branka Cvelbarja, ki je bil namestnik direktorja Sove med časom prvem Janševe vlade, od leta 2006 do 2008.
Kam odhaja Damir Črnec, še ni znano, njegov odstop pa menda ni bil tako nepričakovan. Novi direktor Sove Cvelbar pa je znan predvsem po dobrih zvezah z vodstvom slovenske rimsko-katoliške cerkve, veliko o njemu je pisal tudi sedanji član komisije za preprečevanje korupcije Rok Praprotnik, ko je bil še novinar časopisa Dnevnika, Cvelbar pa član tako imenovane "Šturmove komisije", ki pregledovala delo Sove, ko je bil Lovro Šturm minister za pravosodje.
Ime Branka Cvelbarja se je v zadnjem času omenjalo tudi v anonimnih pismih, ki naj bi jih medijem, predvsem Mladini in Dnevniku, pošiljali nezadovoljni agenti Sove.
Sicer pa glavni akterji nove vlade Alenke Bratušek (predvsem okoli Zorana Jankovića, Gregorja Golobiča in Milana Kučana) že nekaj časa pospešeno iščejo kandidata za novega direktorja Sove, ki naj bi Alenka Bratušek - po vzoru Janeza Janše, imenovana že na prvi seji svoje vlade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
damir crnčec Branka Cvelbarja Janševe Rok Praprotnik lovro šturm Mladini Alenke Bratušek Zorana Jankovića Gregorja Golobiča Milana Kučana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na seji vlade. Odstopil direktor Sove, Janez Janša pa že postavil novega!