objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 12. marec 2013 ob 07:02

Čas za kupčkanje. Kuntarič ne more biti finančni minister, ker je prepošten
Znotraj Pozitivne Slovenije se menda nikakor ne morejo dogovoriti, kdo naj prevzame resor za finance. Novo ime je Matjaž Gantar
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Zdaj že bivšega predsednika uprave Slovenske odškodninske družbe Tomaža Kuntariča za finančnega ministra "noče" Pozitivna Slovenija. To je včeraj na svojem facebook profilu objavil tudi Aljuš Pertinač, sodelavec prvaka Socialnih demokratov Igorja Lukšiča, ter pripisal "mešetarji".
No, in zakaj Tomaž Kuntarič "ne more" biti minister za finance? Menda zato, ker je prepošten, pravi eden od mojih virov v SD!
Spomnimo, Kuntariča so za finančnega ministra predlagali v SD, potem ko se je razvedelo, da Zoran Janković na funkciji ministra za finance v vladi Alenke Bratušek želi bankirja Aljošo Tomaža.
Resor finančnega ministra po koalicijskem dogovoru sicer pripada Pozitivni Sloveniji, je pa slišati, da se znotraj stranke ne morejo zmeniti, koga bi imeli. Novo, vendar precej zanimivo ime, ki se pojavlja, je Matjaž Gantar, znan kot prvi človek KD Group. Menda ga forsira Gregor Golobič, (čeprav je Gantar doslej veljal za človeka blizu Slovenske ljudske stranke oziroma še natančneje, bratov Marjana in Janeza Podobnika), po mnenju enega od lobistov, ki naj bi prav tako sodeloval pri sestavljanju vlade, je Gantar "zelo inteligenten, tudi dozorel in gotovo boljša izbira od kakšnega talibana," ki se pojavlja v različnih kadrovskih kombinacijah. Je v igri za finančnega ministra res tudi on, pri Matjažu Gantarju včeraj nisem uspel preveriti.
Podpredsednica Pozitivne Slovenije ter prihodnja ministrica za obrambo Melita Župevc (kar pomeni skupaj s Tonetom Ropom) pa naj bi "vztrajala", da nov minister za finance postane predsednik uprave Modre zavarovalnice Borut Jamnik, ki pa je te ambicije pred nekaj dnevi že zanikal.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaža Kuntariča aljuš pertinač Igorja Lukšiča zoran janković Alenke Bratušek Aljošo Tomaža Matjaž Gantar Gregor Golobič Marjana Janeza Podobnika Melita Župevc skupaj s Tonetom Ropom borut jamnik pred nekaj dnevi že zanikal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čas za kupčkanje. Kuntarič ne more biti finančni minister, ker je prepošten