objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. marec 2013 ob 00:52

Ministrica in komisar?! Se Melita Župevc in Tone Rop pogajata v paketu?!
Par Župevc-Rop naj bi tvoril tretji center moči v Pozitivni Sloveniji, poleg Zorana Jankovića in Gregorja Golobiča
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanka in podpredsednica Pozitivne Slovenije Melita Župevc je vse bližje temu, da postane nova ministrica za obrambo. Njen partner Tone Rop pa naj bi pred dnevi zavrnil ponujeno možnost, da v novi vladi Alenke Bratušek prevzame resor za finance. Tonetu Ropu mandat podpredsednika Evropske investicijske banke v Luksemburgu sicer poteče junija letos.
Ministrstvo za finance naj bi Rop zavrnil predvsem zaradi svojih višjih ambicij, pravijo viri, tudi iz Pozitivne Slovenije. Menda ocenjuje, da bi prihodnje leto, 2014 po volitvah v evropski parlament lahko postal evropski komisar iz Slovenije namesto Janeza Potočnika. Za takšno imenovanje pa Tone Rop potrebuje "pravo vlado", ki ga bo predlagala. Hkrati se pojavljajo govorice, da Janez Potočnik zanesljivo ne bo več predlagan za komisarja, saj naj bi si nakopal nekaj zamer pri vodilnih ljudeh na levici, ker se nikoli "ni hotel žrtvovati" ter prevzeti vodenja "tehnične vlade."
Melita Župevc in Tone Rop naj bi se pogajala v paketu, tvorita pa "tretji center moči" znotraj vrha Pozitivne Slovenije. Poleg Zorana Jankovića in Gregorja Golobiča, medtem ko naj bi vpliv Milana Kučana v zadnji fazi sestavljanja vlade ter koalicije nekoliko "pojenjal".
Pojavljajo se tudi nove zanimive informacije okoli posameznih imen, ki naj bi postali ministri. Proti Tomažu Gantarju (Desus), ki spet prevzema ministrstvo za zdravje, naj bi Zorana Jankovića prepričeval tudi koprski župan Boris Popovič. Spomnimo, Popovič in Gantar sta se pred časom grdo razšla, Popovič ga je dobesedno "vrgel" iz občine Koper, kjer je bil Gantar nazadnje njegov svetovalec.
Robert Golob, podpredsednik Pozitivne Slovenije in predsednik uprave Gen I, imenovan tudi energetski tajkun, bi menda "bil in ne bi bil" minister za infrastrukturo in prostor. Po eni strani, kot zatrjujejo moji viri, ga to absolutno mika, po drugi strani pa se zaveda, da bi kot poklicni politik moral položiti pod lupo komisije za preprečevanje korupcije svoj biznis ter premoženje, kar pa mu - pravijo - ne ustreza preveč.
Med tistimi, ki niso najbolj navdušeni, da bi nova ministrica za obrambo postala Ljubica Jelušič (Socialni demokrati), naj bi bil tudi prvak SD Igor Lukšič. Odhod Jelušičeve v vlado bi namreč v poslanske klopi in spet "nazaj v politiko" potegnil Patricka Vlačiča - kot nadomestnega poslanca.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Melita Župevc Tone Rop Alenke Bratušek Janeza Potočnika Zorana Jankovića Gregorja Golobiča Milana Kučana Tomažu Gantarju Boris Popovič Robert Golob Ljubica Jelušič Igor Lukšič Patricka Vlačiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ministrica in komisar?! Se Melita Župevc in Tone Rop pogajata v paketu?!