objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 1. marec 2013 ob 06:43

Če je Miran Gajšek v igri za ministra, potem pogajanja res diktira Janković
Alenka Bratušek po izvolitvi za premierko naravnost v ljubljanski klub dinastije Janković. Potem se pa čudijo, ko celo avstrijski mediji pišejo, da če kupiš Bratuškovo, dobiš Zorana Jankovića
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Da je nova predsednica vlade Alenka Bratušek prejkone lutka v rokah zamrznjenega predsednika Pozitivne Slovenije in ljubljanskega župana Zorana Jankovića, po izvolitvi Bratuškove množično ugotavljajo tudi tuji mediji. Novinarka avstrijskega Der Standarda Adelheid Wölfl je ob tem uvodoma celo zapisala, češ "kupiš Alenko Bratušek, dobiš Zorana Jankovića."
Zadeva je sicer "dosti bolj zapletena," saj mnogi na levici pravijo, da Alenke Bratušek kljub vsemu "ne gre podcenjevati," poleg tega se med formiranjem vlade (resorjev, ki jih bo dobila Pozitivna Slovenija) in kabinetom predsednice vlade odvija huda zakulisna bitka med Jankovićem in Gregorjem Golobičem.
Če bo vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer res postal vodja kabineta Alenke Bratušek, potem Gregor Golobič zateguje svoj obroč okoli premierke in bo, kot figurativno pravijo ciniki, "bral" celo njeno elektronsko pošto.
In če po drugi strani držijo govorice, kako Zoran Janković močno vztraja, da ministrstvo za infrastrukturo in prostor dobi "njegov" urbanist Miran Gajšek, vodja oddelka za urejanje okolja na ljubljanski mestni občini, potem je vsekakor jasno, da pogajanja o novi vladi iz ozadja diktira (tudi) - Janković.
Mimogrede, Miran Gajšek je bil pred leti, pozor, že pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja (kot urbanistični uradnik občine Celje). Zdaj pa direktno kot minister v novo vlado, za katero predsednik Državljanske liste Gregor Virant obljublja, da bo vlada "čistih rok"?!
No, na levici se tudi sprašujejo, kakšne so današnje povezave med Alenko Bratušek in znanim evropskim poslancem LDS Jelkom Kacinom. Kacin naj bi bil namreč tisti politik, ki je prvi odkril vse talente Alenke Bratušek (spomnimo, svojo lokalno politično kariero je Bratuškova začela prav na listi LDS), še v časih, ko je bil Jelko Kacin ključni človek LDS (pravili so mu gauleiter) za Gorenjsko.
Medklic. Liberalni demokrati naj bi svoj volilni kongres izpeljali še ta mesec, potem ko so pred nekaj tedni odstopili vsi podpredsedniki stranke, vključno z vršilko dolžnosti predsednice Sonjo Kralj Bervar. Menda že imajo ime novega predsednika stranke, ki pa ga še ljubosumno skrivajo.
Kako Zoran Janković še vedno obvladuje Pozitivno Slovenijo, dokazuje tudi lokacija nočne zabave poslank in poslancev PS takoj po sredini izvolitvi Alenke Bratušek za predsednico vlade. Od neštetih ljubljanskih lokalov so izbrali ravno Carpe Diem, ki sodi v lastništvo širše družine Janković. Lokal je decembra lani odprl Mohamed Gawish, oče Ursule Gawish, spremljevalke Damijana Jankovića (skupaj imata hčerko Karolino), mediji pa so takrat poročali, da gre za lokal Ursule in Damjana Jankovića. Mimogrede, tabloidna revija Story je prejšnji teden objavila krajšo novičko, da je Ursula Gawish po neuspešno (ne)opravljeni maturi na ljubljanski Euro gimnaziji zapustila šolanje.
Sicer pa je Alenka Bratušek kot nova predsednica vlade štartala tudi z "nedolžno" piarovsko lažjo. Pozitivna Slovenija je po njeni izvolitvi na twitterju objavila fotografijo Alenke Bratušek v neki pisarni, s pripisom: "Ura je 23.13. Predsednica vlade RS je že začela z delom. Zdaj ni čas za slavje."
V resnici pa je šlo samo za kratko pozo. Spletni portal Podlupo.net je namreč že čez nekaj ur dokumentirano razkril, kako je Alenka Bratušek takoj po izvolitvi (in tistem piarovskem fotografiranju za twittersko javnost) odšla naravnost na zabavo v klub - Carpe Diem.
Še to. Nekaj minut po padcu vlade Janeza Janše in izvolitvi Alenke Bratušek za novo premierko se je iz ljubljanskega gradu videlo krajši ognjemet. V javnem zavodu Ljubljanski grad, ki ga vodi Mateja Avbelj Valentan, nekdanja šefinja kabineta župana Jankovića, pravijo, da ognjemeta v organizaciji zavoda ni bilo. Prav tako ne znotraj Ljubljanskega gradu, ki se zapira po 21. uri. So pa njihovi varnostniki opazili ter pregnali "tri neznane" osebe, ki so točno "ob 22. uri in 13 minut" v drevoredu aktivirali nekaj pirotehničnih sredstev.
V domačo hišo nove šefice vlade Alenke Bratušek v Stražišču pri Kranju pa je včeraj priletelo eno - jajce. Za kar je Gregor Virant posredno že obtožil SDS, Janševa stranka pa od Viranta zahteva, naj predloži dokaze ali pa se za svoje besede opraviči ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Zorana Jankovića Adelheid Wölfl formiranjem vlade Gregorjem Golobičem j ani Möderndorfer Miran Gajšek Gregor Virant Jelkom Kacinom Sonjo Kralj Bervar Mohamed Gawish Ursule Gawish Damijana Jankovića Karolino Podlupo.net Janeza Janše Mateja Avbelj Valentan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če je Miran Gajšek v igri za ministra, potem pogajanja res diktira Janković