objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 20. februar 2013 ob 06:56

Pogovori tečejo. Mandatarka bo Alenka Bratušek, tudi Janez Stanovnik je za
Začasno predsednico Pozitivne Slovenije se je menda ves čas delalo v ozadju, zato so tudi javno skurili nekaj naivnih kandidatov, med njimi celo Mira Cerarja mlajšega
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nova kandidatka za mandatarko ob vložitvi konstruktivne nezaupnice zoper predsednika vlade Janeza Janšo bo začasna predsednica Pozitivne Slovenije Alenka Bratušek. To je znotraj stranke Zorana Jankovića in tistega dela levice, ki "fura" Pozitivno Slovenijo, menda že bolj ali manj dogovorjeno ter zapakirano. Viri blizu Bratuškove sicer pravijo, da "pogovori tečejo", vendar je zadeva še v "surovi obliki", Alenko Bratušek pa naj bi podprl tudi Gregor Virant, ki se je v teh dneh, še zlasti po zadnjih zapisih Janeza Šušteršiča ter izjavah Senka Pličaniča taktično zavil v zanj neznačilni medijski molk.
Da je Alenka Bratušek res nova izbranka, potrjujejo tudi nedavni nastopi Janeza Stanovnika po nekaterih lokalnih odborih Zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe, denimo v Kranju. Prav Alenka Bratušek je "tista ženska", ki jo omenja glavni odbor zveze borcev v javnem pismu pred dvema tednoma, ko so zahtevali tudi odstop Janeza Janše in Zorana Jankovića. Posamezni mediji so takrat zmotno tolmačili, da naj bi Stanovnik ter njegovi borci imeli v mislih Cvetko Selšek (SKB banka), Danico Purg iz Poslovne šole Bled ali dokaj razvpito Sonjo Gole, naslednico Hermana Rigelnika na čelu ljubljanske družbe ACH.
Moji viri zatrjujejo, da se je Alenko Bratušek ves čas pripravljalo ("delalo", kot pravijo) v ozadju, podobno kot Katarino Kresal, javno pa zaradi nje "skurilo" nekaj drugih naivnih kandidatov, med njimi celo Mira Cerarja mlajšega. Predlog za mandatarko Alenko Bratušek naj bi pripomogel tudi k utrjevanju njenega položaja na čelu Pozitivne Slovenije, idealni scenarij tega predloga pa naj bi vseboval še "istočasno" napoved dokončnega odhoda Zorana Jankovića iz Pozitivne Slovenije. Seveda če bo Zoran Janković, ki se je prav "umaknil" iz javnosti, tudi - za to?!
Pozitivna Slovenija bo Alenko Bratušek za "mandatarko" projektne vlade morda predlagala že jutri ali pa v prihodnjih dneh (tednih?), vložitev konstruktivne nezaupnice pa naj bi prehitela tudi vloženo interpelacijo Socialnih demokratov zoper "superministra" Žigo Turka.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janšo Alenka Bratušek Zorana Jankovića Gregor Virant zapisih Janeza Šušteršiča Senka Pličaniča res nova izbranka Janeza Stanovnika Cvetko Selšek Danico Purg Sonjo Gole Hermana Rigelnika Katarino Kresal Mira Cerarja mlajšega dokončnega odhoda Zorana Jankovića Žigo Turka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pogovori tečejo. Mandatarka bo Alenka Bratušek, tudi Janez Stanovnik je za