objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 17. februar 2013 ob 07:20

Ne sme več s Hrvati. Samo še to je rabil Erjavec, da ostane prvak Desusa?!
Menda je na predvidenem dopustu. Po prisilnem umiku iz pogajanj s Hrvaško se je odhajajoči minister za zunanje zadeve Karl Erjavec odpeljal v Schladming navijat za Tino Maze
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Odhajajoči minister za zunanje zadeve in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec ni dolgo "žaloval" za prisilnim umikom iz pogajanj s hrvaško vlado, potem ko je premier Janez Janša v petek omenjena pogajanja "dvignil" na višjo raven, umaknil Erjavca (češ, tisti, ki zapuščajo vlado, so težko kredibilni), za uskladitev dogovorov pa pooblastil državnega sekretarja v svojem kabinetu Toneta Kajzerja. Minister Erjavec, ki umika uradno "še ni" komentiral (kar naj bi predvidoma storil na torkovi tiskovni konferenci), jo je v soboto lepo mahnil na svetovno smučarsko prvenstvo v Schladming, kjer je na častni (VIP) tribuni v cilju sobotnega slaloma navijal (mahal je s slovensko zastavo) za Tino Maze ter druge naše smučarke.
Po dosedanjih informacijah je minister imel "predvideni" dopust.
Karla Erjavca zato tudi ni bilo v Kranjski Gori na veleslalomu diplomatov, ki ga vsako leto pripravljata diplomatski zbor in zunanje ministrstvo. Uradno naj bi bil minister Erjavec (njegova stranka Desus Janševo vlado zapušča prihodnji petek, 22. februarja) na dopustu.
Je pa zanimivo, da sta se Janez Janša in Karl Erjavec osebno pogovarjala še v četrtek zvečer po sestanku prvakov političnih strank pri predsedniku republike Borutu Pahorju in potem tudi naslednji dan, v petek, po telefonu, menda "povsem normalno", kljub umiku Erjavca iz pogajanj s Hrvaško. Karl Erjavec naj bi po tem pogovoru z Janšo celo komentiral, da je samo še "ta navidezni konflikt" potreboval za svojo zmago na bližajočem kongresu stranke Desus, ki bo že 1. marca.
Glede na to, da je Janša na sestanku pri Pahorju ministra Erjavca tudi hvalil, nekateri že ocenjuje, da gre za "spreten manever", ki bi Karlu Erjavcu skozi prizmo (morda) zaigranega konflikta z Janšo ponovno zagotovil stolček predsednika Desusa, nato pa bi Erjavec "začel onemogočati" postavitev nove levosredinske vlade ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec Janez Janša Toneta Kajzerja Tino Maze Borutu Pahorju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne sme več s Hrvati. Samo še to je rabil Erjavec, da ostane prvak Desusa?!