objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 2. februar 2013 ob 06:32

Mala vojna v SLS. Marjan Podobnik udaril proti Gaiserju in zahteva Bogoviča
Napad na predsednika Kmečke zveze Stanislava Klemenčiča. Menda naj bi preveč neučakano izbiral novega liderja Slovenske ljudske stranke
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po najnovejših informacijah, ki prihajajo iz Slovenske ljudske stranke, je po objavi včerajšnjega članka o sredini seji izvršilnega odbora Kmečke zveze in njeni podpori kandidaturi Larisa Gaiserja za novega predsednika SLS znotraj stranke nastala prava "mala drama". Živce naj bi izgubil predvsem Marjan Podobnik, nekdanji legendarni prvak Slovenske ljudske stranke, ki želi namesto Radovana Žerjava na čelo stranke ustoličiti ministra za kmetijstvo in prostor ter podpredsednika SLS Franca Bogoviča, pa tudi nova "Žerjavova služba" v družbi Seaway naj bi bila Podobnikova ideja. Minister Franc Bogovič je tudi skriti favorit Radovana Žerjava.
Po odločitvi vodstva Kmečke zveze postaja namreč jasno, da Laris Gaiser dejansko lahko zmaga na prihajajočem volilnem kongresu SLS (2. marca), zato je Marjan Podobnik šel v akcijo. Moji viri pravijo, da je včeraj vse pomembne člane ljudske stranke klical po telefonu, močno lobiral za Bogoviča in - proti Gaiserju. Vse skupaj je menda spominjalo na "stare čase" ter Podobnikove obračune z nekdanjim predsednikom SLS Francijem Butom (viri pravijo, da zna biti Marjan Podobnik včasih "zelo grd"), zdaj slovenskemu veleposlaniku v Srbiji. Prav na podlagi Podobnikovega klica naj bi Marjan Maučec, generalni sekretar državnega sveta, pozneje naokoli razlagal, da "Prekmurje" ne bo podprlo Larisa Gaiserja.
Za Marjana Podobnika naj bi bil minister Franc Bogovič, tako vsaj pravijo v SLS, "dovolj vodljiv", Laris Gaiser pa menda nikomur ničesar ne dolguje.
No, za res močno podporo, ki jo je Gaiser dobil v Kmečki zvezi, naj bi sicer stala nekdanji slovenski veleposlanik v Vatikanu Ludvik Toplak in njegov brat Simon Toplak, oba sta namreč (še vedno) precej vplivna v Slovenski ljudski stranki. Če bi Laris Gaiser postal predsednik SLS, bi Slovenska ljudska stranka "končno le lahko normalno zaživela brez sence bratov" Marjana ter Janeza Podobnika, pravijo moji viri iz SLS.
Nenazadnje, predsedniško kandidaturo Larisa Gaiserja bodo predvidoma podprli tudi vsi tisti vidni člani (ali bivši člani) Slovenske ljudske stranke, ki so politično "padli" kot žrtve obračunov Radovana Žerjava. Od Franca Kanglerja naprej ...
Je pa Marjan Podobnik dosegel, da je vodstvo Slovenske ljudske stranke včeraj popoldne izdalo posebno sporočilo za javnost, kjer med drugim obtožujejo predsednika Kmečke zveze Stanislava Klemenčiča, da je "malce neučakano povabil potencialne kandidate za predsednika stranke na predstavitev" pred člane izvršilne odbora (medtem ko je Žerjav z vladno delegacijo potoval po Indiji) in da je "očitno napačno povzel" elektronsko sporočilo Franca Bogoviča. Ožje vodstvo Slovenske ljudske stranke tako sporoča, da se Bogovič samo "še ni odločil" glede kandidiranja na marčevskem kongresu, kolegij vodstva stranke pa bo o nastali situaciji ter pripravah na kongres razpravljal že v ponedeljek.
Citirano sporočilo za javnost pa tudi najbolj dokazuje, da Marjan Podobnik stopnjuje pritisk na Franca Bogoviča, da "mora" kandidirati za predsednika stranke.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
včerajšnjega članka Larisa Gaiserja marjan podobnik Radovana Žerjava Franca Bogoviča Francijem Butom Marjan Maučec ludvik toplak Simon Toplak Janeza Podobnika Franca Kanglerja sporočilo za javnost Stanislava Klemenčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mala vojna v SLS. Marjan Podobnik udaril proti Gaiserju in zahteva Bogoviča