objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 1. februar 2013 ob 05:48

Se je Bogovič malo ustrašil? Favorit za novega Žerjava postaja Laris Gaiser
Najnovejše govorice: gospodarski minister Radovan Žerjav naj bi se zaposlil v družbi Seaway, ki jo vodita brata Jakopin
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Izvršilni odbor Kmečke zveze, najpomembnejšega pa tudi najvplivnejšega dela znotraj Slovenske ljudske stranke, je kot kandidata za novega predsednika SLS podprl Larisa Gaiserja, eksperta za zunanjo politiko ter predsednika Panevropskega gibanja. Za Gaiserjevo kandidaturo se je na seji v sredo zvečer izreklo 26 članov izvršilnega odbora, proti ni bil nobeden.
Pri tem je zanimivo vsaj dvoje. Izvršilni odbor kmečke zveze se je sestal točno en dan pred vrnitvijo odhajajočega predsednika Slovenske ljudske stranke in ministra za gospodarstvo Radovana Žerjava iz Indije v Slovenijo (Žerjav in Gaiser pa sta "daleč od tega", da bi bila na isti valovni dolžini), in drugič, predsednik kmečke zveze Stanislav Klemenčič je člane izvšilnega odbora ustno seznanil z elektronsko pošto ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča, ki je Klemenčiču "po mejlu" zapisal, da se v teh političnih okoliščinah ne namerava potegovati za mesto novega predsednika Slovenske ljudske stranke. Zato Bogovič, tako je vsaj sporočil Klemenčiču, do izteka roka za oddajo predsedniških kandidatur (12. februar) ne namerava storiti ničesar.
Spomnimo, Franc Bogovič je doslej veljal za favorita med doslej omenjenimi kandidati za novega predsednika SLS, zdaj pa to očitno postaja Laris Gaiser. Kmečka zveza je namreč predhodnica Slovenske ljudske stranke in kadrovsko "obvladuje" Prekmurje ter Štajersko, ki sta najmočnejši regiji znotraj SLS. Glavni Gaiserjev lobist pa je poslanec Franc Pukšič, zato ni presenečenje, da bo lokalni odbor ljudske stranke iz Pukšičeve občine Destrnik za novega predsednika stranke prav tako predlagal - Larisa Gaiserja.
Mimogrede, Laris Gaiser je vrsto let živel in delal v Italiji, sicer pa je doma s Ptuja. No, kandidaturo za novega predsednika Slovenske ljudske stranke je napovedal tudi podpredsednik SLS Janez Tomšič, ki menda prepričuje Franca Bogoviča, naj ga podpre.
Zaokrožile so tudi (še nepreverjene) govorice o novi službi ministra Radovana Žerjava. Zaposlil naj bi se v znani družbi Seaway, ki jo vodita brata Jernej in Jakopec Jakopin. Kar ni tako nemogoče, saj med lastniki Seawaya najdemo tudi finančno družbo KD Group, le-ta pa je (bila) zgodovinsko vezana na Slovensko ljudsko stranko ...
Volilni kongres Slovenske ljudske stranke bo 2. marca.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Larisa Gaiserja Radovana Žerjava Stanislav Klemenčič Franca Bogoviča Klemenčiču Franc Pukšič Laris Gaiser Janez Tomšič Jernej Jakopec Jakopin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se je Bogovič malo ustrašil? Favorit za novega Žerjava postaja Laris Gaiser