objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 31. januar 2013 ob 07:02

Türkov svetovalec Lajovic bi zamenjal službo. Mika ga Klemenčičeva komisija
Pogovori. Boštjan Lajovic, ki tega ne zanika, bi rad postal tiskovni predstavnik komisije za preprečevanje korupcije
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Boštjan Lajovic, nekdanji tiskovni predstavnik bivšega predsednika republike Danila Türka, ki je po Türkovem porazu na predsedniških volitvah decembra lani "silom prilike" ostal uslužbenec urada novega predsednika republike Boruta Pahorja (čeprav je bil Lajovic med predvolilno kampanjo celo eden najhujših Pahorjevih kritikov), si po naših informacijah prizadeva priti v službo na komisijo za preprečevanje korupcije. Te govorice so prvič že zakrožile kmalu po koncu predsedniških volitev, vendar jih je takrat neuradno demantiral podpredsednik komisije Rok Praprotnik.
Zdaj pa naj bi se, tako pravijo moji viri, spet "intenzivno pogovarjali". Najnovejših govoric, da odhaja na komisijo za preprečevanje korupcije, Lajovic včeraj ni niti potrdil niti zanikal, blag demanti pa je prišel od predsednika komisije Gorana Klemenčiča. Menda se v komisiji trenutno ne ukvarjajo z novimi zaposlitvami, še najmanj na področju stikov z javnostmi, ne bi se pa branili novih preiskovalcev, toda zanje, tako pravi Klemenčič, nimajo denarja.
Mimogrede. Med najbolj "zanimivimi" zaposlitvami na komisiji za preprečevanje korupcije (v času Gorana Klemenčiča in še prej) velja omeniti Sergejo Oštir, pooblaščenko za nasprotje interesov ter ženo znanega novinarja Pop TV Denisa Oštirja, in Jano Kulevsko Črepinko, ki na protikorupcijski komisiji dela kot pooblaščenka za evropsko in mednarodno sodelovanje, sicer pa je žena nekdanjega prvega človeka Nacionalnega preiskovalnega urada Roberta Črepinka.
"Primer" Sergeje in Denisa Oštirja kaže, da Pop TV nadaljuje tradicijo "odličnih linkov" med komisijo za preprečevanje korupcije ter največjo komercialno televizijo v državi. V prejšnjem mandatu komisije sta za to aktivno (po)skrbela bivši šef komisije Drago Kos ter njegova intimna spremljevalka, ena od urednic oddaje 24ur Tjaša Slokar. No, Drago Kos in Tjaša Slokar sta se pred nekaj meseci tudi poročila.
Če bo Boštjan Lajovic na koncu vendarle postal uslužbenec komisije za preprečevanje korupcije, pa si odlične zveze znotraj komisije lahko obeta predvsem uredništvo tednika Mladina, kjer je bil Lajovec pred leti - resda ne preveč uspešen - urednik spletne izdaje.
Robert Črepinko pa predvidoma prvega marca odhaja na mesto vodje sektorja za organizirane kriminalne združbe na sedež Europola v Haag. Novo službo je po mojih informacijah dobil na odprtem razpisu Europola, torej ne gre za tako imenovano "napotitev" iz Slovenije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boštjan Lajovic Danila Türka Boruta Pahorja Rok Praprotnik Gorana Klemenčiča Sergejo Oštir Denisa Oštirja Jano Kulevsko Črepinko Roberta Črepinka Drago Kos Tjaša Slokar Boštjan Lajovic

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Türkov svetovalec Lajovic bi zamenjal službo. Mika ga Klemenčičeva komisija