objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 29. januar 2013 ob 07:06

Lukšič (p)ostaja dosleden. Skupaj z Alenko Bratušek noče niti na televizijo
Gregor Virant menda slabe volje zaradi pohvalnih besed Janezu Janši, ki sta jih v odstopnih izjavah zapisala ministra Državljanske liste Janez Šušteršič in Senko Pličanič
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič (p)ostaja politično dosleden. Skupaj z Alenko Bratušek, poslanko, ki začasno vodi Pozitivno Slovenijo, na podlagi pooblastil sveta stranke, medtem ko Zoran Janković ostaja tako imenovani zamrznjeni predsednik, noče niti na televizijo, kaj šele, da bi se z njo pogovarjal o morebitni novi vladi.
Lukšič, ki je na včerajšnji tiskovni konferenci ponovil svoje (znano) stališče, da imajo v Pozitivni Sloveniji zamrznjenega predsednika, Socialni demokrati pa pravega predsednika, zato pogovori na tej ravni, torej med njim in Bratuškovo, niso mogoči, je pred tremi tedni Bratuškovi prvič "onemogočil" prihod v oddajo Pogledi Slovenije (TV Slovenija) skupaj s preostalimi prvaki ter prvakinjo parlamentarnih strank. Voditelju oddaje Urošu Slaku je namreč "dal vedeti", da njega pač ne bo, če bo tam sedela Bratuškova, ker ni prava predsednica stranke. Alenke Bratušek potem res ni bilo.
Sinoči pa Igor Lukšič ni hotel priti v televizijsko oddajo Studio City (TVS), ker bi tam - ponovno - moral sedeti ob - Alenki Bratušek.
Po zanesljivih informacijah se Igor Lukšič tudi v prihodnje ne bo srečeval z Bratuškovo, zato je vodstvo Socialnih demokratov na nedavni klavzuri stranke v ljubljanski gostilni Pečarič sklenilo, da se bo namesto predsednika Lukšiča z Bratuškovo "dobivala" poslanka Majda Potrata, ker gre za političarko istega nivoja. Ta odločitev sicer zgleda nekoliko cinična, vendar je Lukšič na klavzuri pri tem odločno vztrajal. Moji viri tudi pravijo, da Majda Potrata "odlično razume ta cinizem."
Ko je avtor teh vrstic minuli petek spraševal druge prvake parlamentarnih strank, kako se nameravajo odzvati na posebno pisno povabilo Alenke Bratušek za sestanke o "rešitvi politične krize" ter možnostih formiranja nove vlade, je Gregor Virant (včeraj je odstopil kot predsednik državnega zbora) odgovoril, da je njegovo sporočilo Pozitivni Sloveniji jasno(!): "Ni dogovarjanja o projektni vladi, če Zoran Janković ne odstopi z mesta predsednika stranke."
In še dodal, da njegova Državljanska lista "na neke formalne pogovore z v.d. predsednico Pozitivne Slovenije ne bo hodila."
No, včeraj so se razširile govorice, da naj bi se Alenka Bratušek že konec tega tedna sestala z Državljansko listo ter Novo Slovenijo.
Predsednica NSi Ljudmila Novak mi je v petek sicer korektno sporočila, da se bo sestala z Bratuškovo. Češ, "ženske rešujemo krize."
Toda prvi je pred Alenko Bratušek "klecnil" predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec. Prejšnji petek mi je dejal, da jo bodo povabili na pogovor v poslansko skupino stranke in "poslušali, kaj bo povedala."
Kar se je tudi zgodilo včeraj dopoldne. Alenka Bratušek je v prostore poslanske skupine Desusa v državnem zboru prikorakala v spremstvu vodje poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja, Karl Erjavec pa je takoj po pogovoru začel glasno širiti "njeno" idejo, da bi predčasne volitve imeli šele prihodnje leto, skupaj z volitvami v evropski parlament (ki bodo predvidoma junija 2014), ali celo še pozneje, jeseni, ko so na sporedu lokalne volitve. Karl Erjavec je očitno postal tudi velik navdušenec nad najnovejšo pogruntavščino Pozitivne Slovenije - projektno vlado.
Mimogrede, Karla Erjavca je po sestanku z Alenko Bratušek na twitterju takoj pohvalil nekdanji svetovalec Socialnih demokratov in LDS Sebastjan Jeretič.
Slovenska ljudska stranka trenutno glede morebitnih pogovorov z Alenko Bratušek modro molči. "Odhajajoči" šef stranke ter minister Radovan Žerjav je na službeni poti v Indiji, vrača se v četrtek. In zanimivo, skupaj z delegacijo gospodarskega ministra Žerjava je v Indijo odpotoval tudi nekdanji predsednik SLS Janez Podobnik, v vlogi direktorja slovenske podružnice mednarodnega inštituta ECPD za trajnostni razvoj.
V nadaljevanju objavljamo faksimile odstopnih izjav obeh ministrov Državljanske liste, Janeza Šušteršiča in Senka Pličaniča, ki sta ju ob svojih odstopih poslala predsedniku vlade Janezu Janši. Zaradi besedil (predvsem pohvalnih besed - Janši), ki sta se znašli tudi na spletni strani državnega zbora, je bil Gregor Virant včeraj menda precej slabe volje ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Alenko Bratušek zoran janković skupaj s preostalim Urošu Slaku Alenke Bratušek majda potrata Gregor Virant ljudmila novak karl erjavec Janija Möderndorferja idejo Sebastjan Jeretič Radovan Žerjav Janez Podobnik Janeza Šušteršiča Senka Pličaniča Janezu Janši

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lukšič (p)ostaja dosleden. Skupaj z Alenko Bratušek noče niti na televizijo