objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 15. januar 2013 ob 06:52

Direktor Sedej, črno na belem. Glejte, kako lažejo frendi Zorana Jankovića!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

10. decembra lani sem objavil, da bo "naslednji" direktor Lekarne Ljubljana - namesto razvpitega Marka Jakliča - postal Marjan Sedej, nekdanji član uprave Mercatorja, ko je "najboljšega soseda" še vodil sedanji ljubljanski župan in trenutno bizarno zamrznjeni lider Pozitivne Slovenije Zoran Janković.
Ker se praviloma "vedno zgodi" tako, kot napovem, in ker sem informacijo o načrtovani postavitvi Marjana Sedeja dobil iz insajderskih virov na kraju samem (po zaslišanju prijavljenih kandidatov), me je naslednji dan malo presenetil "Sedejev demanti". Za časopisa Finance in Dnevnik je vse zanikal, češ on ne bo direktor Lekarne, javno je "dvomil" celo o svoji prijavi (kandidaturi).
Toda včeraj se je zgodilo. Ljubljanski mestni svet je Marjana Sedeja potrdil za direktorja. Imel sem prav, Sedej pa je kariero v ljubljanskem javnem podjetju, znotraj tako imenovane velike Jankovićeve mestne družine, začel z direktnolažjo.
"Izbor" Marjana Sedeja za novega direktorja Lekarne Ljubljana pa zraven laži razkriva še eno dimenzijo - klientelizem. Sedej ni samo dolgoletni poslovno-prijateljski sopotnik Zorana Jankovića (nasledil ga je celo na stolčku predsednika Rokometne zveze Slovenije), Sedej je tudi 12,5-odstotni lastnik družbe KLM, katere večinski lastnik je Zoran Janković, direktor njegov starejši sin Damjan Janković, preostala dva lastnika pa sta aktualni ljubljanski podžupan in visok funkcionar Pozitivne Slovenije Aleš Čerin ter bivša ljubljanska podžupanja Jadranka Dakić. Sedej je torej "poslednji Mohikanec" nekdanje Mercatorjeve uprave (Janković in Čerin sta jo ljubkovalno poimenovala najboljše moštvo), ki se je presedel in prisesal na denar ljubljanskih davkoplačevalcev.
In spomnimo, družba KLM, kot zatrjuje poročilo komisije za preprečevanje korupcije, je vpletena v finančno verigo, prek katere naj bi Zoran Jankovića na svoj transakcijski račun črpal denar iz ljubljanske mestne občine.
Včerajšnje politično imenovanje Marjana Sedeja za direktorja Lekarne Ljubljana z glasovanjem mestnih svetnikov Liste Zorana Jankovića je torej klientelistično ravnanje brez primere, in če parafraziram predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča, tudi velikansko "korupcijsko tveganje".
Ali povedano drugače, župan Zoran Janković "dela" še naprej, saj, kot sam zatrjuje, Ljubljana "izvrstno deluje ..."
Poleg tega je Marjan Sedej tudi "zanič" gospodarstvenik. Če ne verjamete, se pozanimajte, kaj se je "dogajalo" s koprskim podjetjem Trgo Avto, dokler ga je (pred časom) vodil Marjan Sedej!
PS. Za konec. Predstavljajte si zrcalno (obratno) situacijo: če bi predsednik vlade Janez Janša bil lastnik večinskega podjetja KLM d.o.o. in bi za predsednika uprave Telekoma postavil enega od solastnikov svojega d.o.o. (Nekaterim) medijem bi se dobesedno utrgalo.
Ob Jankovićevem imenovanju Marjana Sedeja pa pomenljiv molk …

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
10. decembra lani sem objavil Marka Jakliča Marjan Sedej zoran janković Damjan Janković aleš čerin Jadranka Dakič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Direktor Sedej, črno na belem. Glejte, kako lažejo frendi Zorana Jankovića!